Bu tip işlemcilerle fiziksel mi almalı yoksa server işlemcisi olarak VDS almak mı derseniz arasında bir fark yok. Fiziksellerde işlemciler bu tip olabilir ama donanımlar server donanımları. RAM'ler ECC bellekler, disk'ler enterprise NVMe diskler, network desen belli, uptime'de bir sunucuda 450 günü gördüm. Aradaki tek belirgin fark yalnızca fiziksel sunucularda standart olarak 1gbit/sn bağlantı bulunurken (10gbit/sn bağlantıya parasıyla yükseltilebilir) Cloud sunucularda standart olarak 20gbit/sn bağlantı bulunmakta ki bu yüzden de cloud sunucularda bandwidth sınırlaması bulunmakta. Dilerseniz EPYC işlemcili fiziksellere de göz atabilirsiniz, yalnızca bu tip işlemcili fizikseller de bulunmuyor.
https://www.hetzner.com/dedicated-rootserver/brands/
Biliyorumda onlar pahalı oluyor

detaylı bilgi için teşekkürler. Tek farkı sanki sanallaştırma gibi geliyor bana. Yani eğer 1 VDS işiniz varsa VDS almak daha mantıklı ama 3 5 VDS lazımsa dedicated alınabilir ama bu tarz işlemciler (diğer parçalar dediğiniz gibi diğerleri ile aynı olsa dahi) beni niyeyse itiyor. E5 ler bile itiyor server dedin mi min Gold platinum dan başlamalı sanki