En doğrusunu yaparsın, o topa girmediğine ileride çok dua edeceksin emin ol. Kendi siteni kurup bir alanda uzmanlaşmak, freelancer olma yolundaki en sağlam adım zaten. Hem öğrenirken hata yapma lüksün olur hem de elinde canlı bir portföyün bulunur. "Sadece kendi sitem olsun" düşüncesi çok masum ve güzel bir başlangıç noktası, ama buradaki kilit nokta şu: Site kurmayı öğrenmek sadece WordPress kurup tema yüklemek değildir, işin mantığını kavramaktır.
Madem tasarım ve site kurulumu üzerine gitmek istiyorsun, sana tavsiyem şu olur; önce kendine bir niş alan seçip o konuda içerik üretebileceğin basit bir blog açman. Amaç burada siteyi mükemmel yapmak değil, WordPress panelini, eklentileri, SEO ayarlarını kurcalaya kurcalaya öğrenmek olsun. Bozulursa bozulsun, siler tekrar kurarsın. Bu süreçte yaşadığın sorunları ve nasıl çözdüğünü o sitede yazarsan, hem içeriğin oluşur hem de senin gibi yeni başlayanlara rehber olursun. İnsanlar tecrübeyi sever, öğrenme sürecini paylaşmak sandığından çok daha fazla ilgi çeker.
Tasarım konusuna gelince, o iş biraz daha sabır ister. Hazır temaları düzenleyerek başla, CSS ve HTML'in temel mantığını kavramaya çalış, cayır cayır kod yazmayı bilmene de gerek yok. "Elementor" gibi sayfa yapıcı araçları öğrenirsen, kod bilmeden de çok şık tasarımlar yapabilirsin ve freelancer olarak iş alma şansın çok artar. Piyasada şu an "temiz, hızlı ve düzgün çalışan site" yapabilen adam açığı her zaman var. Acele etme, sindire sindire git; önce kendi "mutfağını" kur, orada pişirmeyi öğren, sonra zaten müşterilere yemek servis etmeye başlarsın.
Bu süreçte de yeni yeni iş fikirleri yavaş yavaş aklına gelmeye başlar.
Sadece bir örnek vereyim, burada bu forumda yıllar önce birinin konusunu okumuştum. "Unity'de bir oyun kurmak istiyorum, yardımcı olur musunuz?" gibisinden bir konu açmıştı. Sadece bir yıl sonra bir ajans kurdu ve yine burada üyelere profesyonel unity 3d oyunlar tasarlamaya ve satmaya başladı. Yani demem o ki, kervan yolda düzülür