Hevesini kırmak istemem ama yolun başındayken en büyük hatayı "önce siteyi açayım, sonra ne yapacağıma bakarım" diyerek yaparsın. Dizi-film işleri dışarıdan kolay para gibi görünse de, işin aslı öyle değil. Telif hakları yüzünden siten sürekli kapatılır, indekslerin silinir, harcadığın emeğe yazık olur. Daha kötüsü, işin ucunda ciddi davalar ve altından kalkamayacağın tazminatlar ödeme riski var. Sermayesi ve arkasında hukuk ordusu olmayan biri için bu topa girmek, bile bile lades demektir. Adsense reklam vermez, diğer reklam platformları 0.01 cent verir tıklama başına falan. Kumar bahis sitelerine reklam alsan o da olmaz, yine yasal değil.
Sadece bir WordPress sitesi kurup tema yüklemek bir iş modeli değildir, o sadece dükkanın tabelasını asmaktır. Dükkanın içi boşsa veya yasaklı mal satıyorsan kimse gelmez, gelen de bir daha uğramaz. Reklam verenler de artık eskisi gibi her siteye reklam vermiyor; trafiğin kalitesine, içeriğin özgünlüğüne bakıyorlar. Eğer sermayen yoksa, en büyük sermayen zamanın ve emeğin olacak demektir. Bunu da riski yüksek, geleceği olmayan illegal alanlarda harcamamalısın.
Bunun yerine, gerçekten ilgi duyduğun veya insanlara fayda sağlayabileceğin "temiz" bir niş bulmaya odaklanmalısın. Bu bir oyun blogu olabilir, öğrencilere yönelik ders notları veya rehberler olabilir, hatta sadece iyi bildiğin bir hobi üzerine detaylı incelemeler olabilir. Google artık gerçekten insana fayda sağlayan, soruna çözüm üreten siteleri öne çıkarıyor. Önce "ben ne sunabilirim, insanlar siteme neden girsin?" sorusuna net bir cevap bul, gerisi ve reklam geliri ondan sonra zaten gelir. Kısa yoldan köşe dönme hayali yerine, yavaş ama sağlam adımlarla, başını ağrıtmayacak bir konu üzerine yoğunlaşmanı tavsiye ederim.
yani demek istedigim film sitesi ama imbd ya da fragman paylasmicam sadece gorsel ya da yorum seklinde olacak