Merhabalar, normalde bu tip konular açmayı sevmem fakat belki bazı arkadaşlara ilham olur diye açmaya karar verdim.

Normalde yıllardır web işleriyle uğraşan biri olarak mobil sektöre geçmeye karar verdim fakat bazı konularda dinazor gibi olduğum için geçiş beni zorlar ya da başarısız olurum şeklinde düşüncelere kapılmıştım çünkü normal pc de bile web işleri yaparken notepad++ dışında hiç bir editör vs. kullanmıyordum ve baya geri kalmıştım bu konuda fakat uygulama yapma hevesim iyice baskın kalınca bir Mac cihaz almaya karar verdim ve bu karardan sonra bir kaç kez vazgeçip tekrar alma vs. gibi bir süreçlere girmiştim.

Zaman zaman yapmak istediğim uygulama fikirlerini kararlaştırdım ve backendlerini arada oluşturup işlem hacmi testleri yaptırıp zaman zaman da Flutter ile ilgili bazı kaynakları inceledim ve dün aklımda olan uygulamayı yapmaya karar verdim.

Uygulamayı yaparken Flutter bilgim çok olmamasına rağmen şöyle bir yol izledim sonuçta az çok algoritmalar yapılar ya da bir sistemin nasıl daha iyi olması hakkında bilgilerim olduğu için yapay zekadan destek alarak tasarım ve mantık önerileri hakkında sohbetler ettim.

Bu aşamada amacım hem kodun bir kısmını ai'ye yazdırıp yazdığı kodu kontrol edip daha sonrasında misal bilmediğim bir şey varsa bunu ai'ye sorup hem kendi bilgimi güncellemek hem kendimi eğitmek hem de dahada ileri seviye optimizasyonlar için zemin hazırlıyordum.

Örneğin ai'nin verdiği cevapları x,y,z vs. farklı yapay zekalara sordurup yanıtlarını değerlendirip kafama oturmayan kısım olursa da kendi döküman sitelerini inceleyerek ilerliyorum.

Uygulamadan görseller atmayı çok isterdim fakat biraz kendine özgün konsepti olduğu için paylaşamıyorum fakat ekran videosu ilettiğim bir çok arkadaştan güzel yorumlar aldım.

Sonuç olarak 2 3 gün öncesine kadar daha hayatımda MacBook kullanmamışken az çok kullanımına alıştım ve vscode gibi editörlerde de keza hiç kullanmamışken onuda iyi kötü kullanmaya başladım ve mobil ile ilgili bilgim ufak tefek şeylerken şuan planladığım gibi bir uygulama yapıyorum ve çok iyi gidiyor.

Yapay zeka hatalı cevaplar verebiliyor fakat verilen cevapları kontrol ettiğimizde ya da verdiği şeyi direkt uygulamak yerine mantık süzgecinden geçirince çok güzel sonuçlar elde ediliyor.

İlk yapacağım projede misal : Çoklu dil, kendi rest apimiz üzerinden oturum yönetimi, veri yönetimi, uygulama içinde kendi sql servisine veri kaydetme ve çevrim dışı kullanım ya da api yükünü düşürme gibi optimizasyonlar, Zorunlu güncelleme sistemi gibi bir çok güzel özelliğide ekledim ve eklemeye devam etmeyi düşünüyorum

Uzun lafın kısası sizde benim gibi zaman zaman başarısızlık ihtimalinden çekinebilir ya da başlamaktan korkarsanız kesinlikle başlamanızı ve denemenizi öneriyorum. Finalde kendi kendimi kutluyorum ve iyi ki başlamışım diyorum

İyi forumlar.