Tepkinize hak veriyorum, bu AI durumu sadece yazılım alanında da değil ama en çok yazılımı vurdu ama neye nasıl dur diyeceksiniz ki? Sen 5000'e yapmazsın, 5000'i bırak 50 TL'ye bile ihtiyacı olan biri çıkar ben yapay zekâyla 500'e yaparım bile der. Yani burada taban fiyat koyulur adam mesaj atar özelden iletişime geçer bir şekilde yolunu bulur o da var. Sadece sektörel bir durum değil bu ülke ekonomisinden tutun bireyin kendisine kadar yüzlerce etken var belki de.
Kendimden örnek vermem gerekirse bir yazılımcıya gidip belki bana 20.000, 30.000 veya 50.000 TL ücret isteyecekleri kod işini Gemini ile sadece birkaç gün içinde (istesem bir günde bile yapardım) tam istediğim gibi çıkarttım. İstediğim gibi ekle çıkar yaptırabiliyorum, sınırsız revize hakkım var (günlük sınırı saymazsak), daha ben demeden eklenmesi iyi olabilecek şeyleri ekleyip neden eklediğini anlatıyor, neyi neden eklediğini soruyorum tane tane anlatıyor. Bunları yazılımcıdan beklesem her işlemde benden belki de ücret istenecek, afralar tafralar (kim haklı kim haksız, olması gereken nedir değil konu, realite bu maalesef).
He şimdi ben bunu çok daha büyük ölçekte bir projeye çevirmek istesem elbette işinin ehli "senior" bir yazılımcıya ihtiyaç duyacağım ama en azından bu aşamada bile çıkardığı kod benim için yetiyor da artıyor. O aradaki kişiyi sistemden çıkarmış oldu yapay zekâ. Yapay zekâyı bir düşman, engel olarak görmek yerine ondan en iyi nasıl faydalanabiliriz ona bakmak lazım.
Yapay zeka tüm meslek dallarını bitirecek. Ilk yazılımcılar
Anahtar kelime "yetiyor da artıyor"