Artık hiç motivasyonum kalmadı, adam akıllı sermaye yoktu zaten saçma sapan site düzeltme, yapma işleri yaptım geçen ay 10 bin lira çıkartmak için bir yandan da pasif gelir sayılabilecek 6 ile 12 bin lira arası ek kazancım vardı.
Bu şekilde aşırı düşük bir kapitalle sadece yıllardır severek yaptığım yazılım tecrübesine dayanarak yeni bir sektöre atılma kararı aldım ve hosting firması kurdum, kurmasına ama adam akıllı EOL olmamış cpusu olmayan sunucu bile alamıyordum.

İşime ₺87000 kadar para gömdüm 4 ay içinde beni dolandıran birisinide sayarsak ₺107000 yapıyor, yani 2500 dolarlık komik görünen bir bütçeyle işimi büyütmeyi denedim ama bir türlü büyümedi.
Buy or build problemi çıktı yazılım lisansi almaya param yok şu an her şeyi donanıma gömüyorum, yazılıma para kalmadığı için plesk ve cpanelleri reverse lisans yapmak zorunda kaldım ki fikir olarak böyle şeylere çok karşıyım, kazancım olsa orjinalini severek alır ve kullanırdım.
Kendi otomasyonumu ve kendi kontrol panelimi geliştiriyorum bir de bunun üstüne forumdan müşterilerden iş kovalayıp ek olarak başka sitelerden freelance yapıyorum günde uyumak için sadece 8 saat kalıyor. Yabancı bir forumda "sanctioned suicide" uzun süre önce intihar etmek istediğimi anlatmıştım, devlete ödediğim her vergiden, muhasebecinin yine mi vergi borcunu geciktirecektin diye attığı all caps whatsapp mesajlarından, parasızlıktan üniversite okuyamamaktan ve yaştan dolayı bu yaşta iş mi yapılır tepkisi almak çok yıpratıcı.

Ayrıca yeni yeni yasal prosedürleri bitirdim, bir kere girdik bu sektöre bırakmak yok zorlamaya devam.

Sektör konusunda da yetersiz sermayeden kaynaklı olarak donanım konusunda tamamen çöp, yeni yeni colocation hizmeti alacağım ve 400mbps up 80mbps download'ı zar zor bütçeme dahil edebiliyorum, maaliyetden kısmak adına 2012'den kalma işlemcileri asıl kullanım ömrünü tamamladığı için artık microcode güncellemesi almayan, kurumsal kullanım için uygun olmayacak cihazları almam gerekiyor.

2012'den kalma sunucularla yurt dışındaki arkadaşlar evinde homelab kuruyor, eğlencesine takılıyor ben bunlarla iş kurma derdindeyim.
İmkanım olsa kazancımdan seve seve kısıp kurumsala uygun, sla anlaşmalı sunucu hizmeti sağlardım benim için kazanç önemli değil yapılan iş sırasında gelen tutku ve müşteri memnuniyeti önemli ama onu bile böyle bir bütçeyle yapamıyorum bundan rakiplerimin standartları ötesinde en azından yazılım kısımında zorlayarak bir şeyler yapmam gerekiyor ve yapabildiğimi düşünüyorum ama ne kadar optimize bir sistem çıakrtırsam çıkartayım müşteriye 10 yılı geçmiş sunucuları vermek bir hakarettir, hiç bir müşteri bunu hak etmez, bir yerden başlamak lazım ama işte.