Örnek;

Alıntı
Sayın Yetkili,
Tarafım/şirketim ………………………………, e-ticaret faaliyetleri kapsamında PAYTR ödeme hizmeti sağlayıcısının sunduğu Sanal POS hizmetini kullanmaktaydım. Ancak PAYTR, herhangi bir haklı gerekçe sunmaksızın mağazamı kapatmış, ödeme altyapımı durdurmuştur. Buna karşılık, benimle aynı sektörde faaliyet gösteren rakip firmaların mağazalarına yönelik herhangi bir kapatma veya kısıtlama uygulanmadığı açıkça görülmektedir.
PAYTR’ın bu uygulaması;
  • Ayrımcılık yasağına aykırıdır,
  • Benzer konumdaki rakipler arasında eşit muamele ilkesini ihlal etmektedir,
  • Pazarda faaliyet gösterme imkânımı ciddi biçimde kısıtlamış,
  • Rekabeti bozucu ve tarafsızlık ilkesine aykırı bir sonuç doğurmuştur.
Mağazamın kapatılması sonrasında defalarca PAYTR ile iletişime geçmeme rağmen somut herhangi bir gerekçe tarafıma iletilmemiştir. Bu durum, ödeme hizmeti sağlayıcısının keyfi ve ayrımcı bir tutum sergilediği izlenimini güçlendirmektedir.
PAYTR, ödeme hizmetleri pazarında önemli bir paya ve etkin konuma sahiptir. Bu nedenle tek taraflı ve gerekçesiz olarak yalnızca benim mağazamı kapatması, fakat aynı koşullarda faaliyet gösteren rakiplerime aynı işlemi uygulamaması, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. ve 6. maddeleri kapsamında değerlendirilmesi gereken bir ayrımcılık, kötüye kullanım ve rekabetin engellenmesi niteliği taşımaktadır.

Taleplerim

Yukarıda açıkladığım nedenlerle;
  1. PAYTR’ın pazar gücünü kötüye kullanıp kullanmadığının,
  2. Rakip firmalara tanınan imkânların bana gerekçesiz olarak tanınmamasının ayrımcılık teşkil edip etmediğinin,
  3. Bu uygulamaların ilgili pazarda rekabeti bozucu etkiler doğurup doğurmadığının
Rekabet Kurumu tarafından incelenmesini ve gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ederim.
Gereğini bilgilerinize arz ederim.