Bu video, popüler müzik oyunu Incredibox için yapılan ve internette viral olan "Sprunki" modu temalı bir 2D animasyon veya modlanmış oyun kurgusudur. Videonun yapım aşamaları ve kullanılan teknikler genel olarak şöyledir:
1. Kullanılan Teknik ve Yazılımlar
Bu tarz "Sprunki Transformation" (Dönüşüm) videoları genellikle şu yöntemlerden biriyle yapılır:
- 2D Animasyon Yazılımları: Karakterlerin hareketleri, konuşmaları ve dönüşümleri kare kare veya iskelet sistemiyle canlandırılır. Bunun için mobilde FlipaClip, bilgisayarda ise Adobe Animate veya Toon Boom Harmony gibi programlar kullanılır.
- Scratch ile Oyun Modlama: Birçok içerik üreticisi, Sprunki karakterlerini ve animasyonlarını Scratch platformunu kullanarak kodlar ve kendi senaryolarını bir oyunmuş gibi kaydeder. YouTube'da "How to make Sprunki in Scratch" aramaları bu yöntemin çok yaygın olduğunu gösteriyor.
2. Videonun İçeriği ve Hazırlanış Süreci
- Konsept (Sprunki): Video, Incredibox oyununun korku/sevimli temalı "Sprunki" moduna dayanır. Bu modda karakterler normal görünürken (sevimli/renkli) bir tetikleyici ile korkunç veya tuhaf hallere dönüşürler.
- Senaryo ve Ses: Videoda sadece müzik değil, diyaloglar da ("I don't like these clothes" - Bu kıyafetleri sevmedim) yer alıyor. Bu, videonun sadece oyun kaydı olmadığını, önceden planlanmış bir hikaye/skeç (POV) olduğunu gösterir. Sesler ya seslendirmenler tarafından kaydedilir ya da yapay zeka ses araçları kullanılır.
- Görsel Varlıklar (Assets): Karakter çizimleri (Rumi, Oren vb.) ya oyunun orijinal dosyalarından alınır ya da hayranlar tarafından yeniden çizilir (fan-art). "New Body" (Yeni Vücut) konsepti için karakterlerin parçaları (göz, ağız, kıyafet) ayrı katmanlar halinde çizilip programda birleştirilir.
3. Adım Adım Nasıl Yapılmış Olabilir?
- Çizim: Karakterlerin farklı halleri (mutlu, üzgün, dönüşmüş) çizim programında hazırlanır.
- Animasyon: Karakterin "Boy or Girl" (Kız mı Erkek mi) seçimi yaparken kapılardan geçmesi veya dönüşmesi animasyon programında hareket ettirilir.
- Montaj: Arka plana Incredibox/Sprunki müzikleri eklenir ve ses efektleriyle video son haline getirilir.
Özetle, bu video gerçek bir oyunun oynanışından ziyade, oyunun görselleri ve karakterleri kullanılarak oluşturulmuş kurgusal bir animasyon
Yapay zeka cevabı bu şekilde
Hocam bu cevabı hangi model verdi acaba? Kısa net ve öz olarak