iwebdesign adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben teşekkür ederim cevabınız için aslında, sadece siz çok fazla savunmuşsunuz, bende eğer böyle bir gündem varsa neden başka yerde hiç gündem olmadı onu anlamaya çalışıyorum. bu arada geçmişte bu tarz uygulamalar var aslında, şimdi ne alemde bilemiyorum. hatta bir ara vermiş olduğum pazaryeri projesi tekliflerinde ,
https://www.guvendamgasi.org.tr/view...asi/gdalan.php
şeklinde bir uygulama vardı, ve benden de bu güven damgasına uygun proje teklifi istenmişti, çünkü tamamlanacak proje için çalışacağım kişinin bir yatırım alma planı vardı o sebeple çok önemliydi onun için. o zaman için araştırdığımda o kurumu da aradım, detaylı bir analiz yapıldıktan sonra bu şekilde bir Güven Damgası verilebildiğini söylemişlerdi. burda tabii ki yapay zeka olayı apayrı, bende dedim ki heralde bu yapay zeka olayı sebep olacak, güven damgası olayını daha da yaygınlaştırıp denetlemeler vs ona göre mi olacak dye düşündüğümü hatırlıyorum, fakat tam derli toplu düzgün bir halini bulamadım daha.
Benimki çok savunmak değil de, doğru bilgilendirmek diyelim hocam, çünkü ne idüğü belirsiz haberleri görüp "bana neki" demektense, doğrusunu yazmak daha doğru geliyor bana
Şimdi siz de bir soru sordunuz ve bilmediğinizi veya hatırlamadığınızı söylediniz, e ben de bildiğim doğruları saklamak yerine yazma ihtiyacı duydum
Hocam dediğim gibi, yz çok hızlı girdi dünyamıza, o yüzden pek kimse bilmiyor. Bakın mesela örnek olarak dün bir konu açtım forrumda M.O.R ile ilgili, araştırın bakın, Türkiye'de en iyi muhasebecileri ve mali müşavirleri bırakın, maliyenin içindeki görevliler bile pek bilmiyor konuyu. Hele yapay zeka konusunda herkes biliyor ama kimse bir şey bilmiyor
Dünya devleri Cursor çıkarıyor, VS Code içine yapay zeka gömüyorr, Google VS Code'u forklayıp Antigravity çıkarıyor, yz kod ajanları cirit atıyor. Hal böyle olunca ne baba en kral yazılımcı benim diyen kişi de bu araçları kullanıyor, kullanmak zorunda. Çünkü iş bitirmek zorundalar. Örneğin bir hafta boyunca "hangi dosyalarda kod değiştirsem, hangi dosyaların bağımlılıklarını bozmuş olurum" diye düşüneceğine, açıyor aracı ve iki tuş bir promptla 2 dakikada hallediyor işini. İşini teslim edip diğer projeye girebiliyor. Böyle olunca devletler, yasalar, ödeme altyapı kuruluşları nasıl engelleyebilir, ya da nasıl sınırlayabilir! İşte asıl mesele bu; engelleyemez, ama KVKK, GDPR yani veri güvenliği için katı kurallar getirebilir, ki yapmak istedikleri de aslında tam olarak bu.
Yukarıda da belirttiğim gibi, yz'ye komut ver sana saas projesi yapsın, al bunu götür sınavı geçmek için kullan, bunu ben yaptım de, e bunun için herhangi bir yere "bunu yz yaptı" diye yazmana gerek yok ki kabak gibi ortada zaten yz'nin yaptığı