ozizimx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kapitalizm ile yeni tanışmıyorum merak etmeyin. Bu işin öldüğünün son kanıtına örnek verdim sadece. Bu olayda dün sabah yaşanmadı zaten. 2 Yıl öncesinden söz ediyorum. GPT yeni girmişti hayatımıza o zamanlar. Ufak tefek yapay zeka ile ilgili geliştiriciler vardı ama işleri elimizden alacak kadar değildi. Son 2 yılda zaten tamamen kontrol altına aldılar çünkü çok hızlı gelişti. UI/UX ve LOGO tarafında hala canlılık olsa da diğer bütün alanlar tamamen sona erdi.
ölen bir şey yok, form değiştiriyor. bu değişime ayak uyduramayan, 10 yıl öncesinin kafasında kalanlar elenir. ayak uyduran ve kendini güncelleyenler ayakta kalır. bugün yurtdışından yurtiçine tasarıma odaklanmış pek çok influencer bulabilirim. eminim bu adamlar her gün bi yerlerden iş teklifi almaya ve sağlam kazançlar elde etmeye devam ediyordur.

peki bu adamlar bunu nasıl beceriyor? günceli takip edip kendilerini daima geleceğe adapte ederek. haliyle bir şey bitmiyor, aksine artıyor. çünkü güncele adapte olan kişi sayısı azdır, insanlar alışkanlıklarından kolay vazgeçmez ve öğrenmeye çoğu insan isteksiz, kapalıdır ancak güncele alışan ve onu hemen hayatına uyarlayan kişi rakiplerinin önüne geçer dolayısıyla etki alanı artar, alacağı iş oranı artar, kazançları artar.

geleceğe bu yönde yaklaşın.