En kötü ve en pis, en itici insan tipidir o sizin konu da ilettiğiniz konu sahibi arkadaş, her şeyi bildiğini zanneder, üstün olduğunu zanneder, ama iki metre mezarın ötesine geçemezler, bu her insanın genel de takındığı tavırlardır, sonunda ya öğrenirler, ya da leş olup giderler, bu insanlar ile münakaşa etmeyin, akıllandırmaya çaba göstermeyin, netice de akıl var nizam var, siz ona akıl vermeden öncesinde zaten sınırsız yer den akıl alabilirdi.

Onun dışında yazılımcı arkadaşların emeklerinin hiç sayılması açıkçası beni de kötü etkiliyor, yazılım ile alakam sıfır, ancak bir insanın emeğine, yaşına ve yaşanmışlığına saygı duyulması genel itibari ile bir zorunluluktur. Yazılımcı dediğimiz tayfa Facebook'un sahibinin dediği gibi "Rock yıldızları gibidirler.." saygı ve hürmeti hak ederler, ancak yazılımcı tarafında netice de insanız hakikaten insanları kandırmaya, onların üstünden hakkı olmayan kazançları sağlamaya çalışanlar da var, onları ve bunları ayırt etmek gerekiyor.

Yazılımcıların çok zor dönemler den geçtiğinin farkındayım, konu hakkında naçizane tavsiyem olarak; yazılımcı arkadaşların yapay zekâyı dibine kadar kullanarak yapay zekâ ile iş birliği yapması gerekiyor hatta artık mecburi, artık doğrudan kod yazmaya da ihtiyaç yok, aslında bakarsak yazılımcı arkadaşların işleri çocuk oyuncağına dönüştü, nitekim yapay zekâ dediğimiz yapıya kodlarını yazdırırlar, ardından ise çıktıları kontrol ederler bilir kişi olarak, işlerinden 3 - 4 gün dahi kazandırabilir kanaatindeyim.

Onun dışında yazılımcı arkadaşların istikrarlı bir çalışma yapısına dahil olması ancak bu yetmez istikrar + fikir, düşünce ile devam etmesi ve de referans yükseltme, hatta yeri gelir ücretsiz yardımlar, öneriler almalar, sosyal medya reklamları, ajans kurulumları, reklamlar, rakamlar, reklamlar..... Bir ton olay neticesinde artık R10.net'e dahi bakmayı kesebilirler ya da Amerika odaklı şirket açımları sonucu artık uluslararası çapta yazılımcılık yapmalar, kendilerini tanıtmalar, elbet tabii ilk etaplar da İngilizce öğrenmeler.

Hakiki meslek sahibi olmak ve bu devran da adını duyurmak isteyenlere on numara tavsiyeler kabul edilebilir bu çapta..

Asıl olay özümüz de kimseyi takıp takmamak değil, kendimizi geliştirmek, kendimize gelmek ve öyle devam etmek..