Dediğiniz gibi yapıyım olmadı bu kanalı sıfır gmailden sıfır bi kanal olarak mı açıyım yoksa 2024 tarihli kanal var hiç paylaşım yapılmamış direk onamı yükleyeyim ilk yüklemeleri kaç gün aralıklarla yapayım
Hangi kanala yüklenmeli konusunda net bir önerim yok maalesef. Kanaldan kanala performans fark edebiliyor, kimi zaman yeni açılmış kanallar düzgün gösterim alırken kimi zaman eski kanallar daha iyi performans gösteriyor. Benim durumumda yeni açılmış kanaldan iyi performans alamayınca çok eski kanaldan devam etmem gerekti mesela.
Deneyerek ve gözlemleyerek ilerleyin bence. Temiz bir kanal açıp gerekli ayarları yapın ve tüm doğrulamaları tamamlayın. İlk videoyu yüklemeden önce birkaç gün mümkünse kategorinizdeki videoları izleyip etkileşim sağlayın. Bu resmi kaynaklarda önerilmiyor ancak ben etkili olduğuna inanıyorum.
İlk yüklemelerden sonra 2 hafta kadar kanalı takip edin yeterli gösterim geliyorsa devam edebilirsiniz, anormal şekilde az gösterim varsa bu kez eski olan kanalı ayarlayıp o kanalda denersiniz.
Ama dediğim gibi öncesinde mevcut kanalınızı iyi şekilde analiz etmelisiniz.
Kanal ayarları, anahtar kelimeleri ve hakkında kısmı doğru ayarlanmış mı.
Video başlık, açıklama ve anahtar kelimeler doğru hazırlanmış mı
Bunun ötesinde her videonun gösterim sayıları, ctr ve retention oranları da incelenmeli.
Gösterim olmuş ancak az mı tıklanmış yani kapak resimleriyle alakalı bir sorun olabilir mi
Veya gösterimlere yeterli tıklama gelmiş yani kapak resimleri iyi fakat içerikle alakalı sorunlar mı var
İzleyiciyi yeteri kadar ekranda tutabilmişler mi yoksa izleyici kısa bir bölümünü izleyip çıkmış mı
Video bitiş ekranları güzel ayarlanmış mı, playlistler var mı
İzleyiciyi bir videodan sonra kanalda tutmaya devam etmek için neler yapılmış vs
Başarılı bir kanal için tüm bu saydıklarıma dikkat etmeniz ve olası eksikler varsa yeni kanala bu eksikleri gidererek başlayıp ilerlemeniz gerek
İçerik yükleme sıklığı kategoriye göre değişebilir ancak çok hızlı yükleme yapmanızı önermem. Haftada 2 video yüklemesi ideal gibi. İlerleyen dönemlerde kanal oturduğunda haftalık 1'e de düşebilir bu.
Belirli günler belirleyip hep o aynı günlerde yüklemeleri yapmaya çalışın