Merhaba, McDonald's da vardiya müdürü olarak çalışıyorum. Maaşım 25bin tl. Yan hak yok. Yemeği iş yerinde yiyoruz. Vardiyalı çalışıyoruz. Kapanış gece 02:00 fakat temizlik falan 03:30 da çıkıyoruz. Haftada 1 gün tatil. 6 ayda 1 maaşın yarısından az prim var. 2.müdür olunca maaş 28-30bin tl civarı. Ama onun içinde vardiya müdürü olarak 6 ay çalışıp sınava girmen lazım. O zaman günde 10 saat çalışıp haftada 2 gün izin kullanıyorsunuz.
Bugün gelen teklif ise bir aile dostumuzun tüp dükkanında müdürlük yapmamı istiyor. 35bin tl net maaş günlük 160tl yemek parası. 09:00 açılış. 18:00 kapanış. Yazın 1 ay sadece yoğunluktan dolayı pazar günleri 15:00 a kadar çalışma. Ama bu mesaiye girdiği için mesai veriyorlarmış. Ocak ayında zam var. Onun haricinde 6 ayda 1 maaşta iyileştirme yapılıyormuş.
Şimdi karar veremedim. Evliyim ve ellerinizden öper bir adet erkek evladım var. Vardiyalı sistem çok zorluyor bizi ailecek. Maaş konusu ayrı bir dert zaten. Karar vermememin en önemli sebebi mcdonalds kurumsal bir firma olması. Ama tüpçüde de aile dostumuz olduğu için rahat edeceğimi düşünüyorum. Karar vermemde yardımcı olur musunuz acaba?