Değerli R10 üyeleri ve meslektaşlarım,
Bir süredir forumda aktif olarak gözlemlediğim ve herkesin malumu olan bir durum var: Şikayet konuları!
Her gün ortalama 20-25 yeni şikayet konusu açılıyor. Bu konuların büyük çoğunluğuna baktığımızda ise ortak bir payda dikkat çekiyor: Komik derecede düşük fiyatlara yaptırılmaya çalışılan işler.

📉 Fiyat Düşünce Kalite Neden Düşüyor?

• Bir işi değerinin 10'da birine yapmayı kabul eden kişi, ya acemi, ya da işi baştan savma yapmayı planlıyor demektir.
  • İşi alan taraf (çoğu zaman 15-18 yaş aralığındaki) yapay zeka çıktısıyla veya kopyala-yapıştır ile projeyi teslim etmeye çalışıyor.
  • Sonuç: İşverenler söz verilen hizmeti alamıyor, güvenlik açıkları ile karşılaşıyor ve doğal olarak şikayetçi oluyor.
Yazılımcı emeğinin değersizleştirilmesi sadece bizim cebimizi boşaltmıyor; aynı zamanda forumu kalitesiz işler ve bitmek bilmeyen şikayet konuları çöplüğüne çeviriyor.

❓ Neden buna dur demiyoruz?

• Emeği karşılığı olmayan fiyat tekliflerini görmezden gelerek veya ucuza iş yaparak bu çarka hizmet etmeyi ne zaman bırakacağız?
  • Yönetim olarak, sürekli şikayete konu olan, bariz bir şekilde piyasa fiyatının altında kalan ilanlara bir denetim getirilmesi gerekmez mi?
Fiyat kırmak, sadece kendinizi değil, tüm sektörü ve forumdaki güven ortamını baltalıyor. Artık bu kısır döngüye hep birlikte dur demenin zamanı gelmedi mi?
Görüşlerinizi bekliyorum.