Konu dallanmış fakat AI çıktığı için ve kimi teklif veren AI ile çok daha az mesai harcadığı için fiyatlandırma ile çok daha düşük miktarlara inebiliyor.

R10 piyasasının ise bu kadar düşmesinin sebebinin kitlesi olduğunu düşünüyorum. Genel olarak burada herkes wordpress üzerinden internet sitesi açıp basit denebilecek düzeyde ayarlamaları yapabilir durumda denebilir. Herkesin becerisinin olduğu bir konuda fiyatın yüksek olması beklenemez. Fakat genel pazarda bu hakimiyet oranı çok daha düşük, bu beceri o pazarda hala para ediyor. Dolayısıyla dışarıdan bu şekilde müşteri bulup R10 üzerinde bunu başkasına yaptırmak da akılsızca bir iş değil. Bu konudan şikayet eden kişilerin iş almaya çalıştıkları pazarın yanlış olduğunu düşünüyorum (Pazar kitle anlamında kullanılmıştır).

Taban fiyat ile fiyatların yukarı çekilmesi R10 içerisinde zamanı olmadığı için ya da uğraşmak istemediği için kendi becerisi olmasına rağmen birisine iş yaptıracak kişilerin de illa ki önünü kesecektir. Dolayısıyla hadi yapalım diye rastgele verilecek kararlar pek çok kişiyi etkileyecektir.

Bunlar benim gözlemlerimdir, R10'da yazılım kategorisinde satış ya da alım yapmıyorum (Wordpress sitesi örnektir, bahsi geçen olay WP sitesi değildir).