norahbutlean adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam. Oyun oynamayı(lol,valorant deneyeceğim, csgo , hikaye oyunları vs) film vs izlemeyi düşünüyorum. İzinli günlerimde evden cıkmıyorum telefonda canım sıkılıyor artık. + yazılım için kurslar alıp kendimi birazda olsun yavaş yavaş geliştirmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Başlangıcı markadan yapalım daha sonra da bütçe aralığınıza göre bilgisayar tercihinizi yapalım. Öncelikle ilk uzak durmanız gereken markaların başında (senelerin verdiği hem masaüstü hemde dizüstü bilgisayar tecrübelerime dayanarak söyleyeceğim ki) Casper ve HP var. Neden bunlardan uzak durmalısınız hemen açıklık getireyim. Casper ürün kalitesi konusunda kesinlikle yetersiz kalıyor. Şaşırtıcı ki tecrübelerim boyunca Casper'da bir kronik arıza görmedim. Ancak hoparlör ve dış kasa konusunda bir o kadar yetersiz kalıyor. Ürettikleri her seride ya ses konusunda, yada dış kasa konusunda bir problem çıkıyor. Ara ara da monitörlemelerinde arızalara şahit oldum. Ben kendim tövbeliyim. İlk bilgisayar markamdı ve o da son oldu. Şuan hala iç aksanı taş gibi çalışıyor, mutfakta televizyon olarak HDMI ile bağladım bi noktaya da kasa kısmını koydum öylece orada kaldı. Bi daha da almam. Tavsiye de etmem.

HP markası da beni garanti servisinde illallah ettirdi. Sadece garanti servisinden kaynaklı olarak şikayetçi değilim. seneler önce ikinci bilgisayar markam oldu. O da kendini kara listeye ekledi. Açıklık getirelim... Ürettiği anakartların 3 tanesinden birisinde mutlaka bi kronik arıza çıkıyor. Şayet anakart değilse o seri üretimde mutlaka ama başka bi arıza çıkıyor. Hatta victus serisinde bi parça vardı. Adını hatırlayamadım. Kapağı kapattığınızda ekranın monitörün ışık kesmesini sağlar. Bilgisayar açıkken pat diye ekran gidiyordu. Örneğin Y0 serisi gibi bi seriydi. Kısaca kronik olarak arızalı bir marka. Ve seneler oldu hala değişmedi. Ben o ikinci bilgisayarımı 3 kere garantiye gönderdim. 20 gün garantide gecikti anında iade ettim ve masaüstü aldım.

Monster olarak alınmaz demiyorum ancak çok kaliteli değil. Evet tercih edilebilir bir marka. Ama ben takdir etmiyorum. Ürünleri bana hiçbir şekilde sağlam gelmiyor. Yani donanımsal olarakta öyle kaliteli bir marka gibi gelmiyor. Masaüstü bilgisayarını da deneyimledim. Hanım aracılığı ile dizüstünü de deneyimledim. Ben yine monster markayı şuan tercih etmem.

Asus yıllar boyudur benim hayranlıkla baktığım bir marka. Bugün olsun yine her ürettiği parçayı takdir ediyorum. Bilgisayar demedim dikkat ederseniz parçaları bile çok sağlam. Ve bir bilgisayarda en önemli olan şudur. Bilgisayarın iç donanımındaki markalar nedir? Misal az önce casper ya da HP dedik. Bunlar asus'un ürettiği veya diğer markaların ürettiği donanımları entegre ediyorlar. Ancak Asus bu şekilde üretmiyor. Asus kendi ürettiği bilgisayarda kendi parçalarını kullanıyor. Haliyle garanti servisi de bu nedenle çok çok iyi. Çünkü bilgisayarın içindeki parçayı da tanıyor ve biliyor. Tam anlamıyla tüm projesine baştan sona şahit olduğu parçaları bir araya getiriyor. Ekran kartını donanımını kendisi üretiyor kendisi takıyor. Kendi ürettiği parçayı da biliyor ve tanıyor. Ancak yine diğer arkadaşlara fikir olması açısından diğer markalar hakkında da ufak bi bilgi vereyim.

Bir önceki dizüstü bilgisayarım lenovo markaydı. Ve maddiyatımdan satmak zorunda kaldım. Buradan sattığım ve kullanan üniversiteli arkadaşıma denk gelmişsem ona selam olsun. Sattığım için çok üzüldüm. Çok tereddüt ederek aldım ama o kadar memnun kalacağımı düşünmemiştim. Parça kalitesi çok iyiydi. Soğutması çok çok iyiydi. Birde alüminyum kasa olmasına rağmen. Prestijli RBG olmadan tam anlamı ile bir şaheserdi. Garanti servisine şahit olmadım. Ama servisinin kötü olacağını düşünmüyorum. Tabiki bu da bir fikir. Ben alınabilir bir marka olarak görüyorum.

Şimdi aklınızda başka marka varsa o marka konusunda da fikirlerimi iletebilirim. Ben çoğu markayı deneyimledim. Siz fikrinizi iletin ben dediğim gibi adım adım yardımcı olacağım.