Herkese hayırlı geceler dilerim.
Şehir dışından bir arkadaşım benim yaşadığım şehirde askerdeyken ona pide götürmek istemiştim ve bir esnaftan pide almaya gittim. MT-25 motosikletim var orada çalışan 17-18 yaşlarında genç arkadaşımız da motoru çok beğenip ne iş yaptığımı sordu ona kısaca bahsetmiştim. Kısa bir zaman önce bana, E-Ticaret yapmak istediğini ona yardımcı olup olamayacağımı sordu ben de yardımcı olacağımı dile getirmiştim. Kendisi bugün benimle iletişime geçti aklındaki fikri oturtmuş motosiklet yedek parça & aksesuar üzerine ticarete başlayacağını söyledi. 30-40 parça da stok tedarik etmiş bana nereden başlayacağın sordu ben de bilgim dahilinde kendisine adım adım anlattım. Daha sonra bu arkadaş Instagram sayfası açmış ve basit stok görsellerden logo bulmuş kendisine basitçe de bir biyografi yazmış Instagram profiline ve bana attı. Ben de bu tarzda satış yapan birkaç Instagram sayfasına bakıp şunu şunu yazsan daha çok dikkat çeker bu şekilde yap ayrıca logoyu da dikkat çekecek ve biraz daha profesyonel bir seçim yapmasını dile getirdim. Kendisi benden bu konuda da yardım talep etti geri çevirmedim elimden geldiğince logo, banner çalışmalarını yaptım ve kendisi çok beğendi. Daha sonra kendisi e-ticaret sitesi açmak istediğini dile getirdiğinde henüz bu aşamada erken daha sonra yapması gerektiğini maliyet sebepleriye açıkladım kendisi de uygun buldu. Uygun zaman gelince website konusunda da destek olup olamayacağını sordu elimden geldiğince yardımcı olabileceğimi belirttim. Sonrasında başlangıç için shopierden başlamasının uygun olacağını sektörde rakip olarak satış yapan sayfaların da bu stratejide ilerlediğini kendisine aktardım. Kendisi bu konuda yardım talep etti ben de shopier sayfası oluşturup logo, banner, kategori düzenlemesi ve ürün girişlerini yaptım. Bundan sonraki süreçte de stok yönetimi shopier yönetimi ve instagram konusunda reklamından reelslarına kadar yardım edeceğim. Fakat içimde bir kuşku var bu arkadaşımız daha genç ve bir girişimde bulunmuş elimden geldiğince destek olmaya çalıştım ücret konusunda kendisi bana teklif etti ben sonraki iş onu konuşuruz dedim bu genç kardeşimizden sizce ücret almam uygun olur mu? Benim duygusal yönüm biraz ağır bastığı için almamayı düşünüyorum şu an için. Siz olsanız ne yapardınız? Biraz fazla uzattım kusura bakmayın buraya kadar sabredip okuyan herkese teşekkür ediyorum 🙃
Yaptığın destek gerçekten takdire şayan Bu ilk adımda ücret konuşmamak bence daha hoş bir yaklaşım olur senin samimiyetin ve emeğin zaten boşa gitmez hiç bir şekilde.
işler rayına oturduğunda o kardeş kendi isteğiyle karşılığını verecektir İkinize de bereketli ve bol kazançlı yolculuklar dilerim.