Bir yurtta genelde yazılımcı olarak en çok ihtiyaç duyduğum alan genellikle kişisel alan oluyor. çünkü gece hafif ışıkta projeyi geliştirirken o klavyenin sesi mouse un sesi ve gece ekranın ışığı ile birlikte kişisel alan olmadığı zaman oda arkadaşların bir noktada rahatsız olur düşünsene yatarken biri tak tak tak klavyede kod yazıyor hızlı hızlı ekran değiştiği için ortamın ışığına alışmaya çalışsanız bile sürekli renk değişiyor falan normalde bu sorunu yaşamıyordum önceki odamızda oda içerisinde çalışma yerlerimiz ayrı bir oda yataklarımız ayrı bir oda şeklindeydi ışık açık rahat düşünerek projeni geliştirebiliyordun hatta ben normalde biraz daha rahata alışmıştım odasında tek kalan bir arkadaşımdan rica etmiştim o işe gidiyordu onun odasını kullanıyordum oda bana kalıyordu projemi geliştiriyordum gece 3-4 gibi geri kendi odama dönüp yatıyordum udemy den bir kurs açtığım zaman yatma yeri ayrı olduğundan kulaklık takmaya ihtiyaç duymuyordum normalde o kulaklık takmamanın verdiği rahatlık bile bana aşırı verimli geliyordu
işte işler bu olaydan sonra başlıyor stajdan dolayı istanbula nakil dilekçemi verdim ve naklim gsb mimar sinan öğrenci yurduna çıktı istanbula geçtim yurda geçtim ve herşey önceki yurduma göre daha güzeldi manzarası olsun etüt çalışma odaları olsun yemekleri olsun imkanları olsun hepsi önceki yurdumdan kat ve kat güzeldi fakat yataklar ve masalar aynı oda içinde ve farklı bölümde değil bu o kadar kötü ki oda arkadaşlarım ışığı tamamen kapatarak zifiri karanlıkta uyuyorlar ben gece o zifiri karanlıkta o laptopun ışığında çalışmıyorum gözüm yanıyor he işte orda normalde devreye etüt odası girer çalışmak isteyen bir öğrenci etüt odasında dersini çalışır ama bende şöyle bir sıkıntı var ek ekipmanları sürekli oraya taşıyamam klavye mouse monitör monitör kabloları laptop kabloları vs vs bundan dolayı o kadar moralim bozukki buraya içimi dökmek istedim gsb biz üzerindende nakil talebi oluşturamıyorum galiba farklı şehirden staj için geldiğimden dolayı nakil talebi oluşturmakta sıkıntı yaşıyorum yarın dilekçe oluşturup yurt yönetimine vericeğim yada cimere yazıcağım yurdu değiştirmek için burayada içimi dökmek istedim yakınımda Haydar aliyev kyk yurdu var orada bir şansımızı deniyelim bakalım