Para kazanmayı öğretiyorum diye danışmanlık vermeye çalışan lavuklardan uzak durmak lazım.
5 parmak bir değildir diye bir söz vardır. Ben 3 kişiye eğitim sağladım. Para kazanma konusu açtım. Şu an eğitim sağladığım konuya referans olan arkadaşlar ayda en az 30bin kazanıyor.
Bence eğitim değil konu konu kişilik. Ülkemizde hakkı ile iş yapan insan sayısı çok az. Eğitim işi zor iştir. Ben kendim bu işi yaparken ayda max 2 kişiye eğitim verebiliyorum. Gerçi artık onu da yapmıyorum. Çünkü 50bin eğitim ücreti alıp 1-2 ay yıpranıyorum.
Dediğim gibi herkesin çalışma durumı farklı. Piyasada insanların ümidini çalan çok insan var. O kişiler olmasa hakkıyla işini yapanlar en azından işini güzelce yapabilir.
Altını çizerek söylüyorum. Para kazanma videolarla olmaz. Ebook ile olmaz. Eğer bir kişi eğitim sağlıyorsa bu eğitim 1-1 sesli ve aşamalı gider.
Hiçbir müşterime bugüne kadar bu ay bu kadar kazanacaksınız sözü veremem. Çalışmasına bağlı kazanç değişir.
Forumda çok fazla bu tür konular görüyorum. İnsanlar haksız da değil.
Bir örnek vereyim. Eğitim konusu açmıştım. Bana r10 dan bir arkadaş ulaştı. Eğitim almak istiyorum dedi. Profilini istedim. Ben eğitim vereceğim kişiler seçerim. Biraz açtığı konulara şikayetlere baktım. Yazan arkadaş eğitim satan birisi. Konusuna baktığımda 20bin 30bin gibi fiyata ebook ve video satmış. Kimse memnun değil ve ban yemiş. O arkadaşa yardımcı olmayacağımı ilettim. Para mı beğenmiyorsun dedi.
Herkesle iş yapılmaz. İnsanların yaptığı en büyük hata bu. Ben ilk konuyu açtığımda 30bine 1-1 sesli 2-3 ay eğitim ve destek sunuyorken videolara 20-30bin veren arkadaşların da suçu var.