Çizgi Telekomünikasyon ile ilgili geçmişte yaşadığımız bir bilgi vermek istiyorum. 2010 lu yıllarda natro üzerinden aldığımız hizmette zaten sıkıntılı aldığımız hizmetten bi zaman sonra tamamen gitti. Santral kapandı hizmetler durdu. Haftalarca süren çalışma sonrasında yeniden açıldı. Turhostun iletişim kısmında Çizgi Telekomünikasyonu görünce irkildim. Zira senelerdir sorunsuz şekilde reseller turhost kullanıyordum. Satıldıgını ve Çizgi Telekomünikasyonun aldığını görünce acaba dedim ama senelerdir sorunsuz bir sistem var onuda bozamazlar diye düşündüm.
İlk sinyalleri 2-3 ay öncesinden farklı 2 akraba firmamın (web masterları farklı kişiler) index.php dosyaları bozulmaya başladı. Firma ile görüşmemde hep wordpresste update ve açık olduğu söylendi. Aynı anda farklı domainlerin web sitelerinin bozulması düşük ihtimal. Sonra virüs sızıntısı yapıldıgını (gene bizim sayfalardaki açıklardan kaynaklı) taramalarla çözüldü bir kaç ayda.
Ve geldiğimiz durum son bir kaç ayda burası. Ben resellerimi bu ay yeniledim ama hala süpheliyim ve izlemedeyim. Küçük firmalarda çok baskı yok ama büyük firmalarla başım belada maalesef.