Hayvanlara mama verip vermemeyi tartışmadan önce, kullandığınız kelimelerin altını doldurmayı öğrenin. “Yem” sadece çiftlik hayvanları için kullanılan bir tanım değildir; sokak hayvanları için verilen besin de teknik olarak mamadır. Bilmediğiniz konularda kesin hüküm vermeniz sizi haklı yapmıyor.


Kamu alanlarının devlet kontrolünde olduğunu söylüyorsunuz fakat yönetmelikler sokak hayvanlarının beslenmesini yasaklamıyor. Tam tersine belli kurallar çerçevesinde teşvik ediyor. Konuya hâkim olmadığınız çok açık.
“Ekosisteme aykırı” demişsiniz; sokak hayvanlarının varlığı yapay seçilim değil, şehirleşmenin doğal sonucudur. İnsan eliyle yok edilmelerini savunmak ekosistem bilgisi değil, sadece önyargıdır!


Son olarak “sevap kazanmak istiyorsanız…” gibi cümleler bana ahlak dersi verme çabasından öteye gitmiyor. Herkes sizin çizdiğiniz çerçevede iyi olmak zorunda değil. Bilgi sahibi olmadan insanlara akıl vermeye çalışmak yerine, önce konuyu araştırın. Ondan sonra tartışmaya hazırım. İnsanlara değil hayvanlara yardım ediyorum. Kelimelerin anlamını çok iyi biliyorum. Hayvanlar yem yer zihniyeti bir sığ düşüncedir.


Altair adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle mama değil yem. Hayvanlar yem yer. Kamu alanları devletin kontrolünde olan yerlerdir ve oralara yemek artığı atmak medeniyetsizliktir. Ayrıca kanunlarımıza göre "Yerlere tükürmek, piknik alanlarına, denizlere çöp atmak " da yasaktır. Sevap kazanmak istiyorsanız ihtiyacı olan bebeklere mama yardımı yapabilirsiniz. Bunu için vakıflar var. Son olarak yapay seçilimle bazı hayvanları hayatta tutmak doğaya ve ekosisteme aykırıdır. Kullandığınız kelimelerin anlamlarını öğrenin.