Merhabalar,
6 - 7 aydır shopier ile çalışıyorum. Siteme eklediğim entegrasyon ile düzenli olarak ödeme alıyordum. Defalarca ufak tefek sorunlar yaşamama rağmen çalışmaya devam ettim.
Diğer firmalara göre daha yüksek komisyon oranları olmasına rağmen alıştıgımız için aldırmadan kullanmaya devam ettik.
Tahsilat tutarı ne zaman yükselse ve büyük ödemeler almaya başlasak garip problemler olmaya başlıyordu.
Örneğin, ödemeyi gönderen kişinin tekrar onay vermesi istenildi ve tahsilat tarihi aşağı yukarı 1 hafta daha ertelendi.
Sonrasında parça parça 130 bin ₺ lik bir ödeme aldık ve 7 gün tahsilat tarihi bekledik 7. günün sonunda bir anda hesabım devre dışı bırakıldı.
Benden bazı bilgiler ve belgeler talep ettiler. Alakasız random 5 adet siparişi şüpheli işlem olarak adlandırmışlar.
Gerekli bütün belgeleri ve şüpheli olarak adlandırdıkları işlemlerin arka planını müşteriler ile konuşma kayıtlarımızı kendilerine illetim.
6 gün sonra kendilerini arayarak darlamam üzerine gönderdiğim maile geri dönüş yaptılar ve 180 gün blokaj uygulanacağını söylediler.
Detaylı araştırmam sonucu bunu yaşayan binlerce kişiden biri olduğumu ögrendim. Shopier bunu sürekli tekrarlıyor.
Bu yapılan hareketlere anlam veremedim. Ne kadar kötü düşünmek istemesem de art niyetli olduklarını düşünüyorum.
Ne zaman içeride toplu bir para birikse tahsilat tarihi garip sebepler ile erteleniyor ve içerideki param shopier tarafından günlerce işletiliyor.
Bahsedilen şüpheli siparişler birbirinden alakasız ve uzun süredir çalıştığım kişilere ait.
Siparişlerde İllegal, yasa dışı bir ticaret kesinlikle söz konusu değildir A dan Z ye detaylı kanıtlar ve dökümanlar zaten kendilerine illetildi.
180 gün beklememek için ücretleri bütün müşterilere geri iade ettik. 1 hafta boyunca ticaret yaptığım herkese tekrar yazıp durumu açıklamak zorunda kaldım.
Özetlemem gerekirse 1 - 2 hafta boyunca sürekli destek hattı ile telefonda görüştüm detaylı mailler atarak kendimi açıklamam gerekti. kendileri de bu süreçte içerideki parama el koydular.
Rezillik desek hafif kalır, işimizi gücümüzü bıraktık haftalarca shopier ile uğraştık. süreci şefaf bir şekilde burada anlatmak istedim.
Shopier kullanan veya kullanmayı düşünen arkadaşlara uyarı mahiyetinde bir konu bu. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.