İstanbul'da mı yaşıyorsunuz? Bilmiyorum....
Ben kısaca İstanbul'da durumu özetleyeyim, çeteleşmiş, sağda solda bir milyon kat trilyon milyar köpek var (İstanbul'da).
Böyle bir yere yatıyorlar (tekil veya toplu fark etmiyor) kendi hallerinde gibi duruyorlar ama oradan yolunda gelip geçen insanlara saldırıyorlar, araçlara saldırıyorlar, aynı zamanda kısırlaştırma olmadığı için doğal olarak sayı her geçen gün artıyor.
Bunlar evcil hayvanlar değil, bir iç güdüleri var. Misal kedi fare mi yiyor? Ama saldırıyor, köpekte aynı şekilde bir ısırma, yakalama, saldırma, koruma iç güdüsü var. Yerleri sokaklar ve insanların dolaştığı yerler değil.
Bununla birlikte belli yasaklı ırklar sonrası çip taktırmak istemeyen veya kimliğine zamanında mix yazdırmamış insanlar ormanlık alanlara gidip bu köpekleri bırakıyor.
İstanbul'da başı boş köpek kaynaklı trafik kazası, yaralanmalar, insanların sokaklarda rahat yürüyememesi, sabah erken akşam geç saatlerde işlerine veya bir yere gidip gelirken yaşadığı sıkıntıları saymıyorum bile.
Bazı şeyler yanlış diye "Yere tükürmek, piknik alanlarına, denizlere çöp atmak serbest ama hayvanlara mama vermek yasak." başka yanlışları da devam ettirmek insanlık ayıbıdır.