System_Error adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son zamanlarda ülkedeki ekonomik durumlar maalesef hosting firmalarını da olumsuz yönde etkilemiş durumda. Hele ki son dönemde OEM parçalara gelen ek gümrük vergileri işleri daha da zorlaştırıyorken bazı firmaların bu şartlar altında hizmet anlayışı açısından öne çıkmaları beni gerçekten etkiledi. Neyse, burada uzun uzun hosting anlatmayacağım ama son 1 senede 30’a yakın hosting firması deneyimleyen (isteyen olursa listesini ve yaşadığım sorunları yazarım) biri olarak Dehost’a bu teşekkürü gerçekten bir borç bilirim.
Dehost yıllardır bildiğim ve tanıdığım bir firma. Zaman zaman hizmet kalitesi gerek personellerden kaynaklı, gerekse oyun sunucusu kiralamalarından dolayı aldıkları saldırılar yüzünden düşmüş olsa da 2025 yılı içerisinde gerçekten ciddi bir değişim olduğunu gördüm.

1. İlgi ve alaka

Ciddi anlamda personel artık tecrübeli ve bilgili. Bir şekilde sorununuzu çözüyorlar. Abartmıyorum; Alp*Mix ile bağlanıp 1 saatten fazla uğraştıkları oldu.
Uzun bir aradan sonra aktif olarak son 7 aydır çalışıyoruz ve gerçekten hiçbir talebimi geri çevirmediler. IP değişikliği istedim, ücretsiz yaptılar. Sunucu değiştirmemi istedim, ücretsiz yaptılar. Format istedim, yaptılar. Hatta satın aldığım pakette Xeon Gold işlemci vardı; performans alamadım diye sırf müşteri memnuniyeti açısından ücretsiz şekilde Xeon Platinum’a yükselttiler. Kendileri ile alakalı olmayan sorunlarda bile kahrımızı çektiler.

2. Fiyat / Performans

Şu an piyasadaki en iyi sunucuları en düşük fiyata sağlıyorlar. Yukarıda da söylediğim gibi bu yıl içerisinde 30’a yakın hosting firması denedim; en düşük fiyata en iyi sunucuyu alabildiğim tek yer burası.

3. Ulaşılabilirlik

Henüz ticket cevaplamalarının 15 dakikayı geçtiğini görmedim. Çözüm süreci uzasa da cevap süreleri gerçekten çok kısa. Ayrıca WhatsApp’tan da ulaşılabiliyor olması güzel.
Bu benim R10’a ilk yazım; genelde burayı yazmak için değil okumak için kullanıyorum. Ama en son Dehost’taki arkadaşların bilgisayarıma bağlanıp sorunumuzu çözmek için saatlerce birlikte uğraşmamız, ülkedeki hizmet kalite ortalamasının düştüğü bu zamanlarda gerçekten beni etkiledi. Yaşadığım sorun da oldukça spesifik bir sorundu ve günün sonunda çözüldüğü için kendilerine bir kez daha takdir ve teşekkürlerimi borç bilirim.
Şu an aktif olarak 2 sunucu kullanıyorum; ikisi de AlmaLinux 8. Yakın zamanda bir Windows Server kiralaması daha yapacağım.
Seven vardır, sevmeyen vardır. Önceden sorun yaşamış kişiler de olabilir, orasını bilmem ama güncel duruma bakacak olursak Dehost bence bu işin hakkını veren nadir firmalardan biridir.
Not: Herhangi bir şekilde firma ile bir bağlantım yoktur sadece herkes şikâyetini çok kolay dile getirebiliyor ama memnuniyetini pek dile getirmiyor. Ben böyle olmak istemeyip bir teşekkür etmek istedim.

@DeHost; Kendilerine tekrardan teşekkür eder R10 kullanıcılarına iyi forumlar dilerim.
Merhaba,

Güzel yorumlarınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederiz. Sizlerle çalışmaktan biz de büyük memnuniyet duyuyoruz.
Hizmetlerinizin sorunsuz ve yüksek performanslı şekilde çalışması için her zaman 7/24 yanınızdayız.
Bu nazik paylaşımınız için tekrar teşekkür eder, iş birliğimizin uzun yıllar sürmesini dileriz.

İyi çalışmalar dileriz,
https://dehost.com.tr