Cenk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam teknik bazda soruyorum bunu engelleyemiyorlar mı 1 gün oldu, müşteriler herkes mağdur oldu acayip şekilde. Turhost veya Türk Telekom 1 gündür buna nasıl çözüm sağlayamadı anlayamıyorum
Tüm verimerkezini etkileyecek boyuttaki saldırılar oldukça büyük seviyede saldırılardır çoğu zaman verimerkezinin kendi altyapısı bu tür saldırılarla baş edemez, bu tür yüksek volümlü saldırılar genellikle yurtdışı menşeili olduğundan Türkiye'deki verimerkezleri gre/bgp tünel ddos koruma hizmetleri kullanır. Trafik yurtdışından filtre edilerek verimerkezine temiz trafik olarak girer. Saldırının büyüklüğüne ve türüne göre bu trafiğin filtrelenmesi zaman alabilir ama genellikle popüler gre/bgp tünel koruma şirketleri kısa sürede çözüm üretir ve saldırıyı filtre eder. Turhost ise yurtdışındaki bu firmalar yerine direkt türk telekom'dan bu hizmeti alıyor onların da benzer sistemleri var ama daha katı ve karışık prosedürleri var iletişim kurmak, sorun bildirmek, sorunu çözdürmek bazen zaman alıyor o yüzden sürecin bu kadar uzadığını düşünüyorum, umarım kısa sürede çözülür.