çok detay var hocam yaz yaz bitmez çoğu
Başlıca önerilerim.
- hesap vds ile abd merkezli veya avrupa merkezli kur.
- bireysel veya şirket hesabı kurulumunu düzgün yap.
- ürünün muhakkak yapılırken videosunu çek. (etsy de bir süre sonra suspend yapabiliyor ürünlerin sizin yaptığınızın kanıtını istiyor)
- telif olaylarına dikkat et, suspend açması çok zor marka ile uzlaşılması lazım.
- erank eklentisini araştır
- ürün fotoğrafları (min 5) ve videosu muhakkak olacak.
- başlık ve açıklama anahtar kelimeler olucak. genel sitedeki arama ekranında alanınıza göre keywords kopyası çekilebilir. (e-rank bu konuda baya yardımcı, kelime hacimleri gösteriyor.)
- kargolama ve gönderim süreleri düzgün olmalı. ne çok fazla ne çok az.
- mağza oluşumunda benim tecrübelerime göre ilk başta etsy sizi satış yapmanız için çok öne çıkarıyor. Bunu lehinize çevirip kar marjınızı düşük tutup müşteri çekmeniz olur.
- müşteri iade etmek isterse kargoyla vs uğraşmayın. onlara mağzaya 5 yıldız yorum yaparlarsa hem ürünün onlarda kalacağını hemde paranın %80 i iade olacağını vs söyleyin. ( bu olay %95 işe yarar mağza sağlılı ve üretim maliyetini çıkarması için güzel bir yol)
aklıma gelen başlıca maddeler bunlar. yaklaşık 2-2.5 sene etsy de kuyumculuk alanında birden çok mağaza yönetmiş biri olarak tecrübelerimi aktardım. Profesyonel mağaza ilgilenmesi düşünen olursa iletişime geçebilir.