Analog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu konudan bahseden hic kimse olmamis. pek bilinmiyor sanirim. bilinmedigi icin de yapay zeka ile icerik uretmenin zararlari, arama motorlarinin tespiti vs. gibi hurafeler dolasiyor. yapay zekaya icerik urettirirken dikkat edilmesi gereken 2 konu var.

1. soyle basarili prompt, boyle efsane prompt diye bir sey yok. basarili tek bir prompt var, sizin ne istediginizi ne kadar detayli ve kesin bir dille belirttiginiz prompt. kullandiginiz llm'i 7 yasindaki cocugunuz, yegeniniz, kardesiniz gibi gorun. bakkala ekmek almaya gonderirken cocuga nasil talimatlar veriyorsunuz? "merdivenlerde kosma, karsiya dikkatli gec, 2 ekmek al, paranin ustunu almayi unutma, poseti sallamadan getir, yolda kimseyle konusma vs." peki bu talimatlari neden veriyorsunuz? hesbihde hata olmasin, cocuk gerizekali oldugu icin mi? tabi ki hayir. siz tecrube ve birikimlerinize dayanarak talimat veriyorsunuz ki istediginiz sonuc sorunsuz gerceklessin, cocuk ekmegi alip gelsin. ayni sekilde llm'e de cok detayli bir sekilde ne istediginizi anlatmalisiniz. talep eden olursa birkac ornek ekleyebilirim.

2. konu basliginda belirttigim hidden watermark karakterleri. insan gozuyle normal bir metinmis gibi gozuken, arama motorlari tarafindan ise kolayca tespit edilen non-unicode karakterler. bir ornek gerekirse;

asagidaki metnin neredeyse tamami hidden watermark karakterler ile olusturuldu.
Normal Paragraf Görünümü: 𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥 intelligenceis transforming—the world rapidly. New mod*els are 𝑒𝑚𝑒𝑟𝑔𝑖𝑛𝑔 every day with incredible speed. We must adapt to this changing landscape soon.
Kod Bloğu Görünümü:
𝐀𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐢𝐚𝐥 intelligenceis transforming—the world rapidly. New mod*els are 𝑒𝑚𝑒𝑟𝑔𝑖𝑛𝑔 every day with incredible speed. We must adapt to this changing landscape soon.
ayni metnin unicode karakterler ile hazirlanmis hali;

Normal Paragraf Görünümü: Artificial intelligence is transforming the world rapidly. New models are emerging every day with incredible speed. We must adapt to this changing landscape soon.Kod Bloğu Görünümü:
Artificial intelligence is transforming the world rapidly. New models are emerging every day with incredible speed. We must adapt to this changing landscape soon.
bu ornekte kullanilan hidden watermark karakterleri icin detaylar https://gemini.google.com/share/aaa76e384e07

yapay zeka ile icerik uretenlerin en buyuk hatasi, llm'in verdigi metni filtrelemeden kullanmak maalesef. istisnasiz tum llm'ler text icerisinde hidden watermark kullaniyor ve kullanilan bu karakterler arama motorlarinin icerigininiz bir yapay zeka tarafindan yazildigini kolayca tespit etmesini sagliyor. eger llm'in yazdigi metni filtrelemeden kullanirsaniz basarili olma sansiniz maalesef sifir.

burada actigim konuda kendi gelistirdigim sistem ile icerigin tamamini yapay zeka ile uretiyorum. bir cok arkadasim tecrubesine dayanarak indexlerimin silinecegi, sitenin hit almayacagi, google'in yapay zeka indexlerini sildiginikonuda ve pm yoluyla iletti. suanki durum ise su sekilde.

projede bir cok degisiklik yaptigim icin henuz indexlenmeyen, 404'e dusen veya yonlendirme sayfaalar vs. tamamen benim henuz sistemi tam olarak kafamdaki yapiya oturtamamis olmamdan kaynaklaniyor. arayuzu11 dilde basladim sonra 2 dile indirdim, sonra tekrar 11 dile cikardim ama llm icerikleri sadece ingilizce ve ispanyolca uretti. ilk uretilen icerikleri sildim, yeni entity typelar ekledim vs.

suanda manuel olarak duzenleme yapmam gereken yaklasik 900 icerik var. duzenleme derken, her birine photoshop ile gorsel hazirliyorum. bunlari da nano banana ile yaptirabilirim ama kendim hazirlamayi sectim, cunku proje geregi gorsellerin tum icerkte bir butunluk arzetmesi gerekiyor. 2-3 hafta sonra bu proje icin backlink alimlari yapip hitleri de paylasacagim.

sozun ozu, ben iceklerimi api ile llm'e yazdiriyor, llm'den gelen responsu veritabanina kaydetmeden once content sanitizer sinifimdan gecirip watermark karakterlerin tamamini temizliyorum. llm'e cok cok detayli bir icerik promtu gonderip, yazim stili olarak tabloid editoru gibi yazmasini emrediyorum! bakin rica etmiyorum, kesin ve kati kurallar ile emrediyorum! bu sekilde de google iceriklerimi yapay zeka tarafindan olusturulmus olarak gormuyor.

https://exort.tools/sanitizer gibi araclar var ama ornekteki metnimizi test ettigimde cok da basarili olamadigini gordum. en azindan hangi karakterleri temizlemeniz, degistirmeniz gerektigini gosteriyor ama tum karakterleri gostermedi benim denememde.

belki ben kendi kullandigim content sanitizer sinifini bit tool haline getirip paylasirim. suan gelistirdigim projeler nedeniyle cok fazla vaktim olmuyor maalesef.

herkese bol kazanclar dilerim.
Hocam ağzına sağlık güzel bir noktaya parmak basmışsın hiç bilmiyordum teşekkür ederim.