Allah razı olsun. Az önce bende yeter artık şunu bana anlat valla vurucam seni dedim ChatGPT'ye. Tamam ya yapma bana bir şey dedi anlattı. Anlattığı gibi yapınca oldu
- "Macro photography close-up": Yapay zekaya kameranın burnunun dibine kadar girdiğini söyler.
- "Tiny miniature construction worker figurines": En önemli kısım. Onlara "gerçek insan" değil, "maket figür" (figurine) olduğunu söylüyoruz. Bu sayede yüzleri hafif donuk, kıyafetleri boyanmış plastik gibi görünecek ve o "oyuncak" hissi yakalanacak.
- "Giant cracked glass face of a vintage mechanical watch": Ölçek farkını yaratan devasa nesne. "Vintage" (eski) olması doku detaylarını artırır.
- "Tilt-shift lens effect" & "Extremely shallow depth of field": Bu ikili, sadece işçilerin olduğu ufacık bir alanı netleyip, önü ve arkayı tamamen bulanıklaştırarak o meşhur "minyatür dünyası" efektini yaratır.
Genelde bu 4 maddeden ilerliyorum belki işinize yarar. Örnek promptu da iletiyorum.
Macro photography close-up of tiny miniature construction worker figurines wearing tiny helmets and safety vests, 'repairing' a giant cracked glass face of a vintage mechanical watch with tiny tools and ropes. The watch gears are visible underneath the cracks. Hyper-realistic diorama, tilt-shift lens effect, extremely shallow depth of field, soft bokeh background, detailed plastic paint texture on figures, cinematic lighting, 8k resolution.