Allah razı olsun. Az önce bende yeter artık şunu bana anlat valla vurucam seni dedim ChatGPT'ye. Tamam ya yapma bana bir şey dedi anlattı. Anlattığı gibi yapınca oldu

LixoraMedia adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
  • "Macro photography close-up": Yapay zekaya kameranın burnunun dibine kadar girdiğini söyler.
  • "Tiny miniature construction worker figurines": En önemli kısım. Onlara "gerçek insan" değil, "maket figür" (figurine) olduğunu söylüyoruz. Bu sayede yüzleri hafif donuk, kıyafetleri boyanmış plastik gibi görünecek ve o "oyuncak" hissi yakalanacak.
  • "Giant cracked glass face of a vintage mechanical watch": Ölçek farkını yaratan devasa nesne. "Vintage" (eski) olması doku detaylarını artırır.
  • "Tilt-shift lens effect" & "Extremely shallow depth of field": Bu ikili, sadece işçilerin olduğu ufacık bir alanı netleyip, önü ve arkayı tamamen bulanıklaştırarak o meşhur "minyatür dünyası" efektini yaratır.

Genelde bu 4 maddeden ilerliyorum belki işinize yarar. Örnek promptu da iletiyorum.
    Macro photography close-up of tiny miniature construction worker figurines wearing tiny helmets and safety vests, 'repairing' a giant cracked glass face of a vintage mechanical watch with tiny tools and ropes. The watch gears are visible underneath the cracks. Hyper-realistic diorama, tilt-shift lens effect, extremely shallow depth of field, soft bokeh background, detailed plastic paint texture on figures, cinematic lighting, 8k resolution.