Herkese merhaba, 3 kanalımda birden para kazanma kapatıldı ve çok acil tavsiyeye ihtiyacım var.
Kanallarım:
- 35K abone → çocuklara yönelik süper kahraman/parkur animasyonları
- 25K abone
- 900K abone (OB Games – 3D süper kahraman animasyonları)
İlk olarak 35K’lık kanalda “çocuklar için zararlı veya tehlikeli içerik” gerekçesiyle monetizasyon kapatıldı. Videolarda gerçek çocuk yok, çıplaklık/cinsellik/aşırı şiddet yok, tamamen masum eğlence amaçlı animasyonlar.
YouTube bunu kök neden olarak görüp diğer iki kanalı da “ilişkili hesap” gerekçesiyle cezalandırdı. Şu an üç kanal da parasız.
Şu ana kadar yaptıklarım: 35K’lık kanala itiraz gönderdim, 4-5 gündür cevap yok.
Sorularım:
- 35K’lık kanalın sorunu düzelmezse, diğer kanalların monetizasyonu hiç geri gelir mi? “İlişkili hesap” zincirini kırmak mümkün mü?
- 35K’lık kanalı tamamen silersem ne olur?
- Diğer kanallar kurtulur mu?
- Yeni kanal açsam YouTube beni yine “eski çocuk içeriği cezalı hesap” olarak görür mü (AdSense/Google hesabı üzerinden)? Kısaca silmek gerçekten işe yarar mı?
- 35K’lık kanala 4000 saat satın alıp tekrar YPP başvurusu yapmak mantıklı mı, yoksa mimli olduğum için kanallar direkt kapanır mı?
Bu zincirleme ceza ile ilk kez karşılaşıyorum, yıllardır YouTube’dayım ve bilinçli zararlı içerik üretmedim. Lütfen deneyimlerinizi paylaşın, çok zor durumdayım.
sanırım adsense hesabından yakalanıyorum. bir adsense hesabı satın alıp sıfırdan başlasam ama kendi ibanımı girsem sorun olurmu?
Teşekkürler!