altamore adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bildiğim kadarıyla böyle ekonomi videolarında veya cümlelerinde "yatırım tavsiyesi değildir" cümlesini kullanmak gerekiyor. daha doğrusu "şunu yapın, bunu alın, kaçırmayın, mutlaka deneyin" tarzı sonuç vadeden bir cümle veya kelime kullanılıyorsa ve birisi sizin videonuzdan doğru ekonomik bir kayıp yaşıyorsa dava açabiliyor size. Yanlış biliyorsam düzeltebilirsiniz tabiki.

o yüzden böyle videolar yaparken ya "yatırım tavsiyesi değildir" cümlesini kesinlikle kullanın ya da "benim kişisel yorumum" tarzında cümleler mutlaka kurun.

dipnot olarak eklemek istedim.
kesinlikle doğr eğer anlatıığınız konu yasalar çerçevesinde yatırım danışmanlığı kapsamına giriyorsa video başında mutlaka yatırım tavsiyesi olmadığını belirten uyarı eklenmeli, bu konuda sanırım spk nın metni olacaktı.

Yatırımı borsa ya da riskli yatırımlar alanlarnda yapıyorsanız bu belirtilmeli. ancak risk barındırmayan (altın riski 7 olup çok risklidir) alanlarda içerik yapıyorsanız ve eğitim ya da tecrübe aktarımı gibi ise biraz daha esnek olanilir (meslek tanıtımları gibi)

BeyinOnline adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.youtube.com/channel/UCOg...W-lBjeQxE-q8OQ al kanka olmadı finans kaç gündür uğraşıyorum
son açtığım konuya odaklanırsanız olabilir