🧠
Niche: Basit Görsellerle Ekonomi + Toplumsal Gerçekler
Bu format, karmaşık animasyonlar ya da yüksek bütçeli prodüksiyonlar kullanmak yerine basit çizimlerin gücünü kullanarak izleyiciyle direkt temas kuruyor. Stick-figure çizimler, sade arka planlar ve ciddi-bilgilendirici bir hikâye tonu; dikkat dağıtmayan, tamamen konuya odaklı bir izleme deneyimi sunuyor. Amaç izleyiciyi rakamlarla boğmak değil; dünyanın ekonomik gidişatını, toplumsal değişimleri ve iş hayatının gerçeklerini basit bir şekilde fark ettirmek. Basit çizilmiş bir anlatıcı bile bu gerçek beni etkiliyor hissini uyandırdığı için videolar yüksek retention ve yüksek izlenme süresi üretiyor.
Bu formatın gücü rakamlarda da görülüyor. Kanal yalnızca sade ve anlaşılır içeriklerle 9.23K aboneye ulaşmış, toplamda 1 milyon+ izlenme elde etmiş ve son iki ay içinde yaklaşık
$5.000+ gelir üretmiş durumda (yaklaşık $7 RPM). Bu, gösterişli animasyonların şart olmadığını; net bir mesaj ve doğru hikâyeleştirme birleştiğinde basit görsellerin bile büyük performans potansiyeli taşıdığını gösteriyor.
Üretilen içerikler iki temel alanda toplanıyor:
(1) Ekonomi & toplumsal trendler ülkelerin çöküş hikâyeleri, iş gücü problemleri, sektör dalgalanmaları, yapay zekânın etkisi, teknolojik dönüşüm.
(2) İş ve günlük yaşam beyaz yaka krizi, gençlerin iş seçimleri, şirket davranışları, geleceğin meslekleri ve global ekonomik baskılar.
Bu konu yapısı evrensel bir izlenme potansiyeli taşıyor, çünkü her video izleyicinin hayatıyla bir şekilde bağlantı kuruyor. Basit çizimler + güçlü hikâye tonu birleştiğinde videolar tek oturuşta bitirme davranışı oluşturuyor.
Basit görseller + güçlü ekonomik hikâyeler + akıcı anlatım = yüksek retention, yüksek büyüme ve sürdürülebilir bir içerik modeli. Bu format, karmaşık ekonomiyi sade bir dille anlatarak izleyicinin dikkatini direkt etkiliyor ve kanala hızlı bir büyüme ivmesi kazandırıyor.
Kişisel YouTube Eğitimim: KANALINI BİLE BEN AÇIYORUM 🫴 | 2200₺ yerine bugün 1500₺ | Sınırlı Katılım, Acele Et... Link: https://www.r10.net/r10-uyelerine-fi...-acele-et.html
Kanal:
https://www.youtube.com/@beyondeconomy98/videos