Kendisinin Türk sunucuları ile alakalı bu tarz bir aksiyon alacağını asla düşünmüyorum, malware'in komuta merkezini incelemek daha net sonuca götürürdü. En azından hatanızı kabullenmeniz ve özür dilemeniz erdemli bir davranış.
Geçmiş olsun.
Zaten Malwarenin komuta merkezi bizi yanlışa sevketti.Verinin gönderildiği domain adresinde kullanılan tüm dosyalar aynı mantıkla şifrelendiği için buna kesin gözüyle baktık. Kendi algoritmasını kullanıyor diye.
Halen özür dileyebilen insanların olması sevindirici
Her zaman sakin olup adım adım ilerlemek en iyisidir hocam, boşa dememişler öfkeyle kalkan zararla oturur diye o yüzden sakin olmak her zaman en iyisidi.
Tekrardan geçmiş olsun iki tarafa da
8 10 yıllık verilerim gitti malesef. Buradan cyberpanel kullanan arkadaşlar için de uyarıda bulnayım. Google drive otomatik yedekleme yaptığım için rahattım ama malesef veritabanlarını hiç yedeklememiş sadece dosyalar yedeklenmiş ve aynı adla boş veritabanı yedeği almış veritabanının içerikleri hepsi bomboş. dolayısıyla bir çok veriyi kurtaramadım. Cyberpanel ile haftalık yedek alıyordum ve saldırıdan 1 gün önce yedek alınmış ama veritabanı malesef yok. neyseki dosyalarım elimde veritabanlarını artık tamamlamaya çalışacam bi şekilde.