hibcomtr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam eline taşumu veriyorlar yoksa noterden gidip hak mı alıyorsun buna dikkat et noter den ise eğer o arsa senin olmuyor. Sen kullanım hakkını alıyorsun, tapu sahibi isterse arsa girişine kapı koyup gelen den gecenden ödeme alabilir aidat alabilir. Önemli olan tapu elinde olsun
Hocam tapu dairesinden benim adıma kayıtlı bir tapu veriyorlarmış, üzerinde ne kadar hissem olduğu yazıyor.

Deepspace adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hisseli tarla sıkıntılı olduki anlaştın diyelim herkes ile gider tarlanın en berbat yerini verirler sana ona dikkat ede hisseli tarlada herkesin yeri belli değildir
Yerim şimdiden belli gittim kedim seçtim özellikle. Satın alım öncesinde direkler dikilecek, istersem de etrafını çevirip sahipleneceğim. Arsa komple emlak şirketine ait olduğu için herkesin yerini kim gelirse ona tahsis edip, sonra gelenlere kalan yerlerden veriyorlar.

dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam diyelim 10 dönüm hisseli tarlanın iki dönümünü aldım bir yerine konteyner koymak istiyorsun işte hangi yeri senin olduğu net belli olmadığı için o hissederler arasında sürekli bir sıkıntı çıkıyor sırf gıcıklığına seni yoruyorlar böyle problemler oluyor amma seni yormayacak bir miktarsa alırgeçerim yani ama 3 fazla olsun hissesiz olsun ağrısız başım olsun derdim Ben olsam
Yerim şimdiden belli gittim kedim seçtim özellikle. Satın alım öncesinde direkler dikilecek, istersem de etrafını çevirip sahipleneceğim. Arsa komple emlak şirketine ait olduğu için herkesin yerini kim gelirse ona tahsis edip, sonra gelenlere kalan yerlerden veriyorlar.

polat1994 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2017 de lüleburgaz celaliye köyünden yer 30 k'ya hisseli 300 mt almıştım , arsa son 1 senede acayip patladı numaramı arayan arayanaydı ( Bilmediğim numaralar ) Satıyormusun diye arıyorlardı . anne vefat ettikten sonra 2018 de gitmiştik en son merak ettim 3 ay önce bi gittim etrafı full ev dolmuş hayat gelmiş , 30 k aldım arsaya 700 k emlakçı veriyor , herhangi bi gelir veya bi beklentim olmadığı için peşine düşmedim ama toprak her zaman kazandırır. Aklına yattıysa içine sindiyse al gitsin .
Sizin adınıza çok sevindim, amacım elimdeki bütçeye göre bir yerim olsun. Belki ben de kenara atar unuturum ya da seneye üstüne koyar satarım, ilk deneyim diyelim en kötü zararına satar başka yere bakarım ya çok sorun değil gibi.

vezirhan55 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hisseli den kesinlikle uzak durun tecrübe ile sabittir bu konu .

Bundan 5 sene önce çorlu seymen mahallesinden bi yer aldık gaza geldik 65 dönüm koca bir arazi içinden 450 metre kare şurası sizin dediler tamam dedik sorun yok tapuyu alınca dedilerki yerinizi nokta atışı tespit edeceğiz o zaman kadar bi yere bişey dikmeyin vs tamam dedik buna.Ayda bir arıyorum yer belli olsun bişeyler dikeceğiz diye her seferinde dolambaçlı cevap bir sene uğraştım en son dedim yapacağınız işe aramayı bıraktım.

Aradan iki senemi ne geçti bir mahkeme kağıdı geldi 65 dönüm yerin içinde bir miktar da bizim yerimiz olduğu için güya bilgilendirme yapıyorlar bize ..Bu arsanın sahibinin bir akrabası mı ne varmış sonradan buraya mahkemeye vermiş satışa itiraz olarak bize gelene kadar 5 bin kişiye satmışlar hisseli olarak neyse 3. senemi ne sürdü mahkeme kararı ile satılmış arsa bizimde payımıza düşen bir miktar parayı hesabımıza yatırdılar sonuçta elde ne aras kaldı neden bişey boşa giden umutlarımız oldu.

HİSSELİDEN UZAK DURUN KESİNLİKLE .

Alabiliyorsanız tek tapu olsun..
Haklısın ama elimizdeki bütçeye ancak onlar uygun, aslında kırklareli tarafında bu paraya 4 dönüm tek tapu satıyorlar ama bana çok uzak (2.30 saat) bulgaristana komşu resmen. Bu arada siz biraz emlakçı kurbanı olmuşsunuz sanırım, geçmiş olsun.

JTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hisseli olan hiç bir şey A-LIN-MAZ
Haklı olabilirsin.

Gelistir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hisseli alınmaz kesinlikle 1 metrekare olsun tapusu sadece sizin olsun.
Doğrudur katılıyorum.

kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mustakil iyidir
Bendede hisseli tarla var. Muvafakatnamede var. Noter onaylıydı. Emlakçı herkesin yerini belirlemiş öyle satıyordu. Herkes çevirmiş için ufak ev yapan bile olmuş. Ben cesaret edip yapmam açıkcası. İlerde değerlenir , imar gelir vs diye aldım istanbulda çünkü yakınında villalar olmasıda etken. 8 Sene oldu hala aynı.
Bakalım umudumuz var

Hele bir tane babam almıştı hisse tarla , 25 sene geçti hala hisseli orası. Tabi TL değeri 10 bine almıştı , şimdi 5m TL olmuştur.
Çok uzun süre beklemeye değer gibi hocam, ben 250m2 yeri 200'e anlaştım. Valla giderse de beni üzecek bi para değil ama ilerde kazandırırsa iyi kazandırır gibi.

Gucluyazar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı bölgede babama ait hisseli tarla mevcut.
Çeşmeli çok hızlı gelişiyor, kısa vadede para kazanayım derseniz; müstakil tapulu yerlere odaklanın ama fiyat farkı 10x oynar.
Hisseli tapu da alabilirsiniz, kimseye sormadan satabilirsiniz, devredebilirsiniz.
Hisseli tapuda sadece tüm arsa üzerinde sizin yeriniz nerede bu belli değildir (muvafakat varsa o da mümkün)
İmar olmadığı için bir süre beklemeniz gerekir.
Yatırım yapmak mantıklı mı? Yani vadesi kadar beklendiğinde mutlaka kazandırır.
Biz 2,5-3 sene önce almıştık. Şuan kar marjımız 2x ve üzerine doğru gidiyor.
Ben 250m2 yeri 200e anlaştım hocam. Tepe konumda, kadastrol yol ile arasında bir 250m2 arazi var ama arazinin yine kendi yolu var. Arazi nispeten düz, hafif bir eğim var sadece ama göze batmıyor. Sizce nasıl?

cozucem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arsa olsa : Ben olsam Almam derdim

Ama Tarl için : Kesinlikle alma tarla olayı karışık belirli bir süre ekilmezse devlet el koyuyor
Abi onu alma bunu alma, atı alan üsküdarı geçti. Kumbara yapıp mı biriktirelim?

LANCE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu bölgelerde İstanbul dan gelenleri maalesef çok kandırıyorlar. Hisseli alınma olayı bambaşka bir olay zaten oraya girmiyorum.
Ama öyle konteyner koyayım dersen kaçak bir yapı yapmış oluyorsun. Bir sürü yapan var nolcak diyebilirsin ama sıkıntı yaratabilir.

Tarlaya Konteyner Koymanın Cezası Nedir?

“Sanık hakkında imar kirliliğine neden olma suçundan, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 184 üncü maddesinin birinci fıkrası, 62 nci ve 51 inci maddeleri uyarınca 10 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, cezanın ertelenmesine ve denetim süresinin 1 yıl olarak belirlenmesine karar verilmiştir.”
Bilmiyorum en fazla uyarı verirler gider sökeriz ya ne diyim. Ama o bölgede baya bir yapılaşma var, her bahçede bir konteyner konmuş neredeyse.