Dryas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle hiç bir hacizli araç bağlanmaz, sizin aracınıza haciz değil yakalama şerhi konulmuş.
Yapmanız gereken şey, Pazartesi günü itibariyle yakalama olan icra dairesine giderek "aracım yakalandı, ben aracımı teminat göstererek borcumu taksitlendirmek istiyorum" diyorsunuz.

Ardından sizden bilirkişi, ATGV ve memur yolluğu için takribi 10.000 TL kadar masraf avansı istenecektir. Bunu yatırdıktan sonra, bilirkişi giderek aracınıza kıymet takdiri yapar. Araç eğer ki borcunuza yeter miktarda ise ( ki muhtemelen yetecektir ) ilk taksidi peşin olmak üzere, icra dairesi 4 eşit taksitte borcunuzu taksitlendirir. Bu yapılandırma sürecinde herhangi bir şekilde haciz de konmaz.

Bkz. İ.İ.K. 111. Madde;

Taksitle ödeme:
Madde 111 – Borçlu alacaklının satış talebinden evvel borcunu muntazam taksitlerle ödemeği taahüt eder ve birinci taksiti de derhal verirse icra muamelesi durur.
Şukadar ki borçlunun kafi miktar malı haczedilmiş bulunması ve her taksitin borcun dörtte biri miktarından aşağı olmaması ve nihayet aydan aya verilmesi ve müddetin üç aydan fazla olmaması şarttır.
Benzer bir durum başıma geldi hocam, SGK borcundan dolayı araca haciz konuldu fakat yakalama şerhi yoktu. Yapılandırma için SGK’ya gittiğim zaman üstünde herhangi bir haciz/rehin olmayan bir aracın teminat gösterilmesi gerektiğini söylediler. Mevcutta sadece SGK’nın kendi koymuş olduğu haciz olmasına rağmen o aracı teminat gösteremedim, 110k olan borcu faiziyle 460-480k yapmışlar ve yapılandırma yapınca üstüne ayrıca faiz işleniyor saçma bi şekilde