--------------------------------------------
INDEX KONUSU:
--------------------------------------------
- Her sitenin gücü farklıdır, Google botlarının ziyaret sıklığı da farklıdır. Size link çıkılan sayfanın gücü de önemlidir. Bu soru sitenin durumuna ve sizin link aldığınız sayfaya göre değişir.
Örneğin bir profil backlink almışsanız evet bunu indexlettirmek gerekiyor. Çünkü profil backlinkler sitenin en değerli kısmı değildir bu yüzden etki etmesi için indexletmeniz gerekir.
-Fakat diyelim ki iyi bir siteden tanıtım yazısı aldınız. Tanıtım yazıları sitemap'de görünen, sitedeki ufak bir dolaşmayla bile rahatlıkla sizin sitenize link çıkılan sayfaya ulaşılabiliyorsa ve Google botu siteyi önemsiyorsa evet indexletmenize gerek kalmaz kendiliğinden index alır.
Ben genelde kendiliğinden index alsın veya almasın kendim indexletirim. Hızlı etki için.
-------------------------------------
ANCHOR TEXT KONUSU:
--------------------------------------
- Ben tamamen karışık alıyorum. Hedef anahtar kelimeden link alırsan hedef anahtar kelimede yükselmeye başlıyorsun. Google, sürekli anahtar kelimeden link çıkılmasını spam olarak görebilir. Bu yüzden açık url ve anahtar kelime karışık alıyorum. Link olarak alındığında da tabiki güç sayfaya geçmiş olur. (Dofollow linklerden bahsediyorum).
DA-PA KONUSU:
Yüksek otoriter sitelerden alınan linkler etkilidir. (Siten de iyise içeriklerin iyise, filtreye girmemişsen tabiki).
DA-PA metrikleri Moz gibi 3. taraf sitelerin kendisince oluşturduğu değerlerdir. Bunlar sadece fikir verir ama gerçeği yansıtmaz. Gerçek veri Google'dadır fakat manipüle edildiği için 2014 yılından itibaren paylaşımı kapattı. Google verileri göstermeyi bırakınca Moz, Ahrefs, Semrush gibi analiz araçları popüler oldu.Tabiki bu analiz araçlarının Google ile bir bağı yok. Ben kullanıyor muyum? Evet siteler hakkında bilgi sahibi olmak için kullanıyorum. Fakat bazı siteler de manipüle edilmiş skorlar ile karşılaşıyorum. Moz'un DA'sı çok basit manipüle edilebiliyor. Bir sitenin değerinin onun yükseldiği anahtar kelimelere bakarak daha rahat anlaşılıyor görüşündeyim.
bir sitenin 10.000 backlinki vardır ama hepsi çöp de olabilir 1 backlinki vardır ama o backlink çok yüksek otoriteye sahip bir sitenin anasayfasından da verilmiş olabilir. Sayı değil işlev önemli.
Tüyo: İyi kelimelerde yükselmişse o siteden backlink almaya çalışırım.
Tüyo: Rakiplerimin backlink verdiği sitelerden de backlink almaya çalışırım.
Backlink konusu güzel ama sitende iyi olmalı. Filtrede olmamalı.
Site ve içerik çok iyi ve profesyonel iç seo 95-100 sadece dış seo için bilgi edinmek istedim teşekkürler. Ancak ilgili sektör dehşet derecede çok zor yani epey emek çaba gerektiriyor tabi mükafatı da ona göre(adsense) 😅 Tüm bilgileriniz için teşekkür ederim.
@Linux;