bu kanunu anlamıyorum. kvk kanununa göre birini gizli çekmek ve bunu yayıınlamak suç.o halde tv ler nasıl yayınlıyor. forumda biri yazmıştı; ev sahibimle kira davasını kazandım ama onun konuşmalarını gizlice kayıt ettiğim için 250 bin lira civarı ceza yedim diye. bu aynı statüye girmiyormu. malesef adam haklı çıkacak. umarım küfür ettiği net anlaşılır.
Ortalama 5 yıl önce örgütlü bir şekilde bizi gasp etmek isteyen birileri vardı. Direk hukuken yağma suçunu oluşturuyor. Aşağıya açıklamasını bırakıyorum.
Yağma Suçu, diğer adıyla gasp suçu, zilyetliği başkasına ait bir menkul malın “cebir” veya “tehdit” kullanılarak alınmasıyla oluşur.
Bizi sürekli hergün onlarca kez arıyorlar, işyerimize geliyorlar, evimize geliyorlar ve bizim bütün taşınır taşınmaz mallarımız için haraç benzeri bir bedel istiyorlar. Ya hepsini tek tek satacağız ve bölüşeceğiz diyorlar ya da şu kadar para vereceksin diye bir meblağ uyduruyorlar. Avukat savcının önüne sunmak için kanıt istedi, mesajlaşmıyorlar ve sürekli arıyorlar, mesajlaşma kaydı alamadım onları ikna edemedim. Bende o şahısları eve çağırdım, bellerinde tabancalarla geldiler. Binanın kamerası kayıt etti. Oturacağımız odaya 3 adet akıllı telefon koydum ve ses kaydedici ile kayıt almaya başladım. Adamlar açıkca ''yalancı şahit buluruz 50 tane ona göre savcıya falan gitmeyin diyorlar'' ses kayıtlarında, kayıtları avukata ilettim. Gizli alındığı için suçlu sayılırsınız bunu savcıya sunamayız diyor. Ne olması lazım acaba durun ben ses kaydı alıyorum mu demeliyim.