RMA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sizi takdir ediyorum ama para hırsından kurtulamamışsınız. Yine çok para kazanıp 40 yaşında emekli olma hayaliniz var. Bu hedef sizi tekrar sıkıntılı yollara sevk edebilir. Hırsınıza yenik düşebilirsiniz. Aman dikkat ⚠
hocam haklısınız. zaten bir kere borçlarımı kapatıp eski de olsa bir araba alacak para kazanmıştım ama hepsi puf oldu. hatta o zamandan sonra her şey daha da berbat oldu. akşam yemeğini beleşe getirdiğimde sevinirken 100bin lira kazandığımda 300-500 olsun diye sıfırlanıp kafayı iyice sıyırmıştım. tekrar başlama riski her zaman vardır elbette ki ama en azından şu aralar tüm kontrolü eşime verdim. maaşımı ve elime geçen her kuruşu olduğu gibi ona aktarıyorum.

fakir bir aileden geldiğim için hırsım var açıkçası. çünkü sonsuza kadar düşük gelirli yaşamak istemiyorum. ama bundan sonra tamamen akla mantığa uygun kazanç yöntemleri ile yürümeye çalışacağım. zor olacak ama başaracağıma inanıyorum. (tabi amacım ali koç olmak değil ev-araba sonra aylık idare edecek kadar bir pasif gelir üzerine para kazandıracak hobilerle uğraşarak yaşayabilmeyi umuyorum)