Gulerfaruk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Son algoritma güncellemelerinden sonra içerik tarafında ciddi şekilde zorlandığımı fark ettim ve bu konuda sizin fikirlerinizi merak ediyorum.

4–5 yıldır özellikle e-ticaret tarafında farklı sektörlerde kapsamlı içerikler üreterek gayet iyi sonuçlar alıyordum. Genel kanı da uzun, detaylı ve geniş kapsamlı içeriklerin daha iyi performans gösterdiği yönündeydi. Ancak son güncellemelerle birlikte hem kendi projelerimde hem de rakip analizlerimde şunu gözlemliyorum:

Geniş kapsamlı, detaylı içerikler sıralama kaybederken; daha kısa, net cevap veren, hatta yüzeysel sayılabilecek içerikler çok daha kolay sıralama alıyor.

Bu durum beni iki noktada kararsız bıraktı:
  • Bu tablo gerçekten algoritmaların artık kısa ve doğrudan yanıt veren içerikleri ödüllendirdiğini mi gösteriyor?
  • Yoksa güncellemeler hâlâ tam oturmadığı için bir tutarsızlık mı var?
Açıkçası bu iki görüş arasında sıkışıp kaldım ve bir strateji belirlemekte zorlanıyorum.
Merhabalar,
Kapsamlı içeriklerin de düzgün yapıda semantik SEO ilkelerine göre hazırlanması gerekiyor. Google ve Bing botları kolaylıkla içeriği semantik bir şekilde tarayabilir, ancak kullanıcının da aradığı bilgiyi hızlıca bulabilmesi (paragraf başlıklarına vs bakarak) gerekiyor.
Onun dışında, Google tr piyasasını birkaç yıl önce boşverdiği için spam siteler arama sonuçlarını mahvetmekte. Google türkçe siteleri pek hızlı ve mantıklı bir şekilde değerlendirmiyor, özellikle de site yeni ise.