Merhaba burnum'dan rahat nefes alamıyorum. Sabah saatlerinde kalktığımda ağzım kupkuru oluyor. 50 e yakın özel KBB doktoruna gittim nazal vavl cerrahisine gittim herhangi bir vaka bulunmadı. Fibromiyoloji var otonom sinir sistemi var. ve bildiğim kadarıyla vozomotor rinit diye bir alerjen var. 60 a yakın burun spreyi kullandım burun eti ameliyatı oldum alerji testi ve iğneleri ilaçlarını kullandım ama rahat nefes alamadım. Tek fark ettiğim şey endoskopi cihazıni burnuma sokunca rahat nefes alıyorum. Psikolojik olarak panik atak aşırı korku duygusallık fiziksel olarak'ta ayağı kalmayacak kadar yorgunluk halsizlik ve kas ağrıları var. Bu sağlık sorunun ne olduğunu bilmek istiyorum. Rinomettri nefes testi yaptım sağ taraf kapalı sol taraf açık çıktı.
3 ay önce endoskopi cihazıni burnuma sokunca rahat nefes alamadım bu sefer'de
Olay çok karmaşık
Fibromiyoloji teşhisi
Ve otonom sinir sistemi teşhisi konuldu ✅
Bazı araştırmalar yaptım (chagpt)
Aksiyete diyen var
Sinir sistemi ile ilgili diyen var
Kardiloji ve nöroloji beyin mr ve kan testi yaptım temiz çıktı ⚠️
%5 Nefes Bile Nefes Alacak Durum'da Değilim
Bu bir Hastalık Mı ?
24 yıldır ben bu eziyeti çekiyorum
Alerji iğneleri
İlaçları spreyleri hepsini kullandım
Hepsi fayda etmedi
Aksiyete diyen var
Sinif sistemi bozuklukları diyen var
Belki altin'da başka yatan başka bir şey olabilir mi?
Yapay zeka bu sinir sistemlerin bozuk olduğunu düşünüyor
1. Otonom Sinir Sistemi (OSS)Nefes alma ritmi, diyafram kontrolü, stres tepkisi%90 Çok YüksekAşırı stres, panik, anksiyete → göğüs kasılır, nefes daralması olur. Fibromiyaljide OSS sık etkilenir.
2. Somatik Sinir Sistemi (SSS)Burun kasları, yüz kasları, nefes alma esnasındaki kas koordinasyonu%75 YüksekYüz/burun kaslarında gerginlik → nefes darlığı hissi. Özellikle burnum çalışmıyor gibi hissettirir.
3. Merkezi Sinir Sistemi (MSS)Beynin solunum merkezi, anksiyete üretimi%70 Orta-YüksekBeyin, tehlike sinyali gönderirse nefes hızını bozar. Endoskopide nefesinin açılması bunun göstergesi.
4. Enterik Sinir Sistemi (ENS)Bağırsak beyin
bağlantısı, vagus siniri%40 OlasıÇok stres, reflü, mide sıkışması → diyaframı yukarı iter → nefes daralması.