Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi.
Merhabalar,
yaklaşık 1.5 aydır Dolap/Gardrops üzerinden el yapımı ürünler yapıp satıyorum. Kendi sitemi açmak istiyorum fakat vergi levham vs yok tek aleternatifim olan Shopier i kullandım komisyon kesen bir uygulama istemiyorum. Anlaşmalı kargo için geliver yada kargonomi gibi sistemler gördüm bunlar opencart veya weecommerace yada shopify ile entegre çalışıyormuş bu taraflarda mağaza açmak için vergi levhası şart mıdır? Aylık cirom 3000-5000 arası bu nedenle bu tarz bir girişimde bulunmak istemiyorum alternatifleriniz varsa ürün fiyatı + kargo gibi basit düzende hangi şekilde çalışabilirim ( tek istediğim markaadı.com gibi bir webstie + komisyonsuz satış) yardımlarınızı değerli cevaplarınız bekliyorum.
Merhaba. Amacınız komisyondan olabildiğince uzak durmak ise Shopify'ı eleyebilirsiniz. Çünkü Shopify'da sınırlı ödeme sağlayıcıları var örneğin Paytr. Paytr'de biz her işlem başı %1 ya da %2 yanlış hatırlamıyorsam bir komisyon ödüyoruz. Yüksek cirolara ulaşınca bu para hayli fazla. Bu arada bu sanal postan hariç bir komisyon yani sanal pos 3.69 ise Shopify'dan da ekstra %2 şeklinde düşünebilirsiniz.
Bahsettiğiniz cirolar şu an için düşük bundan dolayı bütçenizi de zorlamadan bir woocommerce sitesi en iyi çözüm olacaktır. woocommerce sitenize paytr veya başka posları ekleyebilirsiniz bir sürü pos firması var. paytr shopifydaki gibi ekstra bir komisyon yapmıyor woocommerceda. kargo için ben geliver ile anlaşıyorum daha uygun fiyat ve hızlı destek alabiliyorsunuz. kargo firması olarak da hepsijet kullanıyorum en ucuz şu an o.
aylık cironuz 100 bini geçmeye başladıktan sonra shopify geçebilirsiniz. shopifyın çok büyük artısı var dönüşüm oranı olarak. biz ikasta 0.40 dönüşüm oranı alırken shopifya geçer geçmez bu oran direkt 0.70e kadar çıktı. neredeyse 2 katı. wordpressde de tasarımların çok dışına çıkabiliyorsunuz o yüzden wordpress ile başlamanız tavsiyem. bu arada eklemek isterim. paytrı vergi levhasız açabiliyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam yeni gelen bir şey bu eskiden yoktu.