Avrupa ve Amerikada birçok ticari sicil numarasını kendinde parasını ödeyip sistem üzerinden alabiliyorsun çünkü, illa odaya kayıt olmana gerek yok. Bizim ülkemizde belli ticaretler için oda kaydı zorunlu. Yani o para her türlü ödeniyor.
Ne paypal, ne wise, ne de stripe kullanamazsın sicil numaraların olmadan. Öyle şirketi kurdum vergi numaramı aldım herşey halloldu diye birşey yok.
Avrupa ve Amerikada şirket kurmak kolay fakat bürokrasi sandığın kadar kolay değil. Bizim ülkemizde denetim şart çünkü kayıt dışı para ve suistimal avrupa-amerika ekonomisine göre yüksek.
Tacirler arası organizasyon dediğin şey esnaf odalarıdır, kooperatiflerdir.
Kendi adına açılmış sanal posu uygunsuz kullanmak dersin, ama millet bizim ülkemizde başkası adına birbirini dolandırıyor, başkasına banka hesabını kiralıyor vs...
Usülünce ticaret yapmak isteyen herkes için ticaret odası sığınılacak limandır, birçok evrak işini ilk olarak orda çözersin.
Bana öğretme mevzuatı 20 yıldır bizzat teknoloji alanında ithalat ihracatın içinde ticaret yapıyorum...
Bu kadar fazla sorunlu kullanım olması çok hak yiyor, bu kötüye kullanım ne zaman dünya standartlarına düşebilir veya ihtimali var mıdır?
Kendi kimliğiyle rezillik yapanlardan legitimate iş yapmak isteyenler çekiyor, her şeyde çok prosedür.
Diğer ülkeler dediğiniz gibi daha kolay, hiç bir ülkede vergi numarası alındı bitti olmuyor ama Türkiye'de bunun çok ama çok üstünü çekiyoruz prosedürlerde, suistimal edilmesi zor yerlerde bile çok prosedür var ama sanırsam olmasının sebebi bir şark kurnazı aradan çıkacağından dolayıdır doğru mudur?