netpositive adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Diğer ülkelerde ticaret odası opisyonel yasal olarak zorunlu olmayan, tacirler arası dernekleşmeye yarayan organizasyonlardır ve genelde kâr amacı gütmezler, gelirleri bağışlardan gelir.

İkincisi diğer ülkelerde bu numara ek prosedüre gerek kalmadan otomatik olarak oluşturuluyor, sanal pos alınacağı zaman zaten nasıl biri olduğunuz araştırılıyor, detaylı arkaplan incelmelesi yapılıyor saçma sapan numaralar yok, Türkiye'de de yapılabilir eğer bürokrasi olmasaydı.

Kendi adına açılmış sanal posu uygunsuz kullanacak kadar saf insan var mıdır bilemem. Zaten valör süresi yok mu hepsinde kötüye kullanım olursa diye?

Gerçekten bir işlevi yok, muhasebecimde aynı fikirde bu konuda.

Şahıs firmasında devlet harç alıyormuş ek olarak fiyat ondan şişiyor.
Avrupa ve Amerikada birçok ticari sicil numarasını kendinde parasını ödeyip sistem üzerinden alabiliyorsun çünkü, illa odaya kayıt olmana gerek yok. Bizim ülkemizde belli ticaretler için oda kaydı zorunlu. Yani o para her türlü ödeniyor.

Ne paypal, ne wise, ne de stripe kullanamazsın sicil numaraların olmadan. Öyle şirketi kurdum vergi numaramı aldım herşey halloldu diye birşey yok.

Avrupa ve Amerikada şirket kurmak kolay fakat bürokrasi sandığın kadar kolay değil. Bizim ülkemizde denetim şart çünkü kayıt dışı para ve suistimal avrupa-amerika ekonomisine göre yüksek.

Tacirler arası organizasyon dediğin şey esnaf odalarıdır, kooperatiflerdir.

Kendi adına açılmış sanal posu uygunsuz kullanmak dersin, ama millet bizim ülkemizde başkası adına birbirini dolandırıyor, başkasına banka hesabını kiralıyor vs...

Usülünce ticaret yapmak isteyen herkes için ticaret odası sığınılacak limandır, birçok evrak işini ilk olarak orda çözersin.

Bana öğretme mevzuatı 20 yıldır bizzat teknoloji alanında ithalat ihracatın içinde ticaret yapıyorum...