netpositive adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ziraat Bankasından Sanal POS'a başvurdum onaylanmadı çünkü Ticaret odası kaydım yokmuş, Ticaret odası da çok pahalı gereksiz bir pey.
Ne işe yarıyor emin olmamakla beraber başka ülkelerde benzer yerler olmadığını biliyorum sadece, ülkemizdeki adam soyma araçlarından biri herhalde, milleten soyup birine geçirip zenginleştirmeye mi yarıyor bu ticaret odası denilen şey.

Etbis belası içinde mersis numarası gerekiyor, ticaret odası öyle gereksiz bir şey ki bir veri tabanına yapılacak ekleme işlemi için tonla ücret var, kaldırsınlar şu gereksizliğide rahat etsek. Kim kaldıracaksa bu gereksizliği oyum ona.
Adı üstünde KOBİyiz küçük işletmeyiz 12 bin lira bile çok bize, bunlar 18 bin lira diyor. Bir de aidatı boş şeyleri var.
Hayır hocam ticaret odası milleti soyup birini zenginleştirmeye yaramıyor, siz ticareti bilmediğiniz için oralara yolunuz düşmediği için kendinizce çıkarımlarda bulunup yorum yapmışsınız.

Belli ticaretler için sizin doğrulanmış ticari numaralarınız, oda sicil kaydınız olması gerekli. Bankada sizden o numaraları istiyor haliyle.

Yoksa her önüne gelene sanal pos verip milletin e-ticaret adı altında birbirini soymasını izleriz.

Ticaret oda kaydı öyle muhasebecilerin belirttiği gibi yüksek meblalar değil. Gidin kendiniz usülünce kaydınızı yaptırın.