Selam olsun,
Ben çok kısa ve net yazayım.
Sokak canlılarına saygısı olmayan hiçbir insana gram saygım ve muhabbetim yok.
Hayvanı sevmeyenin gerçek manada insan sevmesi zaten mümkün değil.
Bir söz vardır.
Bakire Meryem'i herkes sever. Bu meziyet değildir. Günahkar bir insanı sevebilecek kadar vicdanın ve kalbin var mı?
Çok güzel özetlemişsiniz. Fransada 26 yıl yaşadım 5 yıldırda çoğunlugu Türkiyede köyde yaşıyorum insanlar çok değişmiş hep kendi çıkarı zenginlik gözleri bürümüş masum dilsiz hayvanları gören yok varsada çok az kişi var. Müslümanız ama sadece ismi kalmış çocukluğumuzda camilerde hoca dahi kedinin köpegin değerini cuma vazında söylerdi hep evcil hayvan sevgisini görerek büyüdük. Fransada çogu katolik ve dinsiz sokakta bir hayvan göremezsin sıcacık hep evlerde yeni doğan çocuk dahi hayvan sevgisiyle doğuyor ve Allah hep onlara bolluk veriyor geleli 2 aya yaklaşacak hergün yağmur yağıyor birgün yagmur duasına dahi çıkmıyorlar. Bizim ülkemizde günden güne kıtlık sevgisizlik saygısızlık arttıkça artıyor. Bunların tek sebebi bizleriz olanla yetinmeyi bilmiyoruz. Özellikle birkaç yıldır hiç işimiz yokmuş gibi belirli bir kesim var kedi ve köpeklerle ugraşıyorlar. Koskoca Türkiyeye kedi köpekleri sığdıramadık şimdilik yok ediyoruz inşallah birgün dur diyen birileri çıkar. Biz bu şekil devam ettikce Allah bize musibetten başka birşey vermez iyi şeyler istemeyede hakkımız yok