- Çoğu yerli firmadan dedicated alımında manuel işlem yapılıyor, hatta hafta sonuna denk gelirsen dedicated sunucunun teslim edilmesi Pazartesi'yi buluyor.
- Çoğu yerli firmada format hakkı ya olmuyor ya da 1-2 format hakkı için ekstra ücret ödüyorsunuz.
- Çoğu yerli firma aynı datacenterin bayiliğini kullanıyor farklı fiyatlara satıl alıyorsunuz ve firmaların sunucuya fiziki erişimi bile olmuyor. (Ozkula, Meric gibi bir kaç firma kendi veri merkezini kullanıyor bildiğim kadarıyla.)
- Çoğu yerli firmada bir Hetzner gibi yeni nesil makineler yok, yeni nesil makine olmamasına rağmen daha yüksek fiyat istiyorlar.
- Çoğu yerli firmada ekran kartlı sunucu veya 10gbps port gibi yüksek özellikleri bulamıyorsunuz.

+ Çoğu yerli firmanın destek sistemi hızlı çalışıyor ve sorununuz hakkında bilgi alabiliyorsunuz

2010'lu yıllardan beri denemediğim yerli firma kalmamıştır. O günden bu güne kalitesini bozmayan Ozkula'yı bilirim. Meriç Net ile yeni tanıştım sayılır fakat fiyat performans olarak iyiler. HayalHost'un da VDS hizmetleri çok güzel zaten dedicated hizmetleri yok. Bunların dışında o çok bildiğimiz yabancılaşmış markalar tamamen amatör avlamak için yapılandırılmış bir sisteme sahipler. 100$'a vds satarlar ama kiraladığın VDS'nin işlemcisini söylemezler gibi gibi. He bir de eskiden Radore direkt son kullanıcıya satış yapıyordu hosting vs olarak memnundum şu an yapıyorlar mı bilmiyorum.

Şahsi görüşüm bunlar.