Uption kart için başvuru yapmıştım, birkaç haftadır gelmediği için bana mesaj yoluyla gönderilen linke girip "randevu al"a bastım. Aradan birkaç gün geçti bu sabah birisi beni aradı açmadım daha sonra aynı kişi WhatsApp üzerinden *** *** adına uption başvurusu var TC kimlik bilgileriniz gerekiyor dedi. Daha sonra bir fotoğraf gönderdi , fotoğrafta bir kargo poşeti gibi birşeyin üzerinde benim adresim ve numaram yazıyordu. İlk başta Uption'ın garip garip uygulamalarından birisi sandım fakat böyle birşey olsa neden benim kimlik bilgilerimi WhatsApp üzerinden kişisel bir numarayla istesin diyip engelledim. Aslında hala %100 emin olamadım d0landırıcı olduğuna, çünkü Uption'ın uygulamasında da daha önce diğer bankalarda olmayan garip gelen birşeyler vardı diye hatırlıyorum. Ayrıca bu kişi d0landırıcı ise benim bu bilgilerime nasıl erişmiş? Kağıdın üzerinde el yazısı ile adresim ve numaram yazıyordu.
Merhaba hocam, uption'u yaklaşık 1 ay önce kullanmaya başladım. Başlangıçta belge için adresime gelmeleri çok uzun sürdü yaklaşık 1 hafta kadar. Daha sonra belgeler geldi imzaladım ve hesabım açıldı. Ardından 3-4 gün önce karta başvurdum bugün kart elime geçti, korkacağınız bir durum yok hocam merak etmeyin fakat çokta iyi bir banka değil, paparanın gelişmemiş versiyonu gibi. Eksikleri mevcut qr ile ödeme yapamıyorsun çoğu yere, atm den qr ile para çekemiyorsun vb. o yüzden karta başvurmak zorunda kalıyorsunuz. Fakat evet kargoya verilen başvuru kağıtları, kartınız vb. çok geç teslim edilebiliyor. ama eninde sonunda gelecektir. edit: Ve büyük ihtimalle tc nize adresinize erişim önceki başvurunuzdan kalmadır*