bolulu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Devletin onlara el koyup mağdurlara ödemesi gerekirdi fakat nerdeeeee
Altaki yazı kesinlikle tartışma ve ya başkalarını kırmak için yazmadım tamamen kendi düşüncem fikrim .

Devlet aslında bu tür sistemlerde çok daha etkin bir denetim yapmalıydı. Eğer gerçekten yatırım amaçlı bir hayvancılık modeli sunuluyorsa, ortada “bir öküz satın alındıysa o öküzün gerçekten çiftlikte bulunması” gibi somut bir karşılık olması gerekirdi. Bu, hem yatırımcının hakkını korurdu hem de sektörün güvenilirliğini artırırdı.

Bence işin perde arkasında başka olaylar yaşandı. Devlet içinden veya çevresinden bazı kişiler bu çocuğa baskı kurmuş, pay istemiş ya da işin önünü kesmiş olabilir. Bu tür olasılıklar, onun sistemini sürdüremez hale getirip kaçmak zorunda bırakmış olabilir.

Aslında doğru yönetilseydi, bu model çok daha iyi bir yapıya dönüştürülebilirdi. İnsanlar şehirde yaşarken uzaktan hayvancılık yapabilir, sistem yasal bir zemine oturur, hem yatırım modeli doğardı hem de ülkede hayvancılık güçlenirdi. Üretim artsa bazı ürünler de daha uygun fiyata satılabilirdi.

Şimdi herkes sadece “parayı vurdu kaçtı” diyor ama kimse “onu kaçmaya ne zorladı?” diye düşünmüyor. Bu çiftliği tanıtırken yıllar önce Bitcoin madenciliği yapıyordu, yani teknolojiye ve alternatif gelir modellerine hakim biriydi. Belki de sistemini daha ileri taşımaya çalışırken önü kesildi.