🧠 Niche: Basit Görsellerle Derin Kişisel Gelişim + Sosyal Beceri Hikâyeleri

Bu format, karmaşık animasyonlar ya da yüksek bütçeli prodüksiyonlar kullanmak yerine, basit çizimlerin gücünden yararlanarak izleyiciye doğrudan temas eden bir anlatım oluşturur. Stick-figure çizimler, sade arka planlar ve duygusal bir hikâye tonu; dikkat dağıtmayan, tamamen mesaja odaklanan bir izleme deneyimi sunar. Amaç bilgi yığmak değil, izleyicinin kendi alışkanlıklarını ve davranışlarını fark etmesini sağlamaktır. Basit çizilmiş bir karakter bile izleyicide “bu ben olabilirim” hissini uyandırdığı için, içerikler yüksek etkileşim ve uzun izlenme süreleri üretir.

📊 Bu formatın gücü rakamlara da yansımış durumda. Kanal, yalnızca sade ve anlaşılır içeriklerle 140.000 aboneye ulaşmış, toplamda 8.9 milyon izlenme elde etmiş ve son 30 günde yaklaşık $2.760 gelir üretmiş durumda (yaklaşık $4.11 RPM). Bu, görsel sadeliğin etkisiz olmadığını; aksine güçlü bir mesajla birleştiğinde yüksek performans potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

🎯 Üretilen içerikler iki temel alana odaklanır:
(1) Kişisel gelişim ve kendini tanıma içerikleri — sosyal kaygı, iletişim hataları, özgüven, dikkat dağınıklığı ve içsel dönüşüm gibi konular.
(2) Sosyal beceriler — insanlarla konuşma, ilk adımı atma, sessiz kalma nedenleri, tartışmalar, yanlış anlaşılmalar ve günlük hayatta sık yapılan iletişim hataları.
Bu iki kategori, geniş bir küresel kitle için ortak problemler olduğu için evrensel bir izlenme potansiyeli taşır. Temel mesajlar basit, çizimler sade, fakat duygusal ton güçlü olduğu için izleyici “tek oturuşta video bitirme” davranışı sergiler.

✨ Basit görseller + akıcı anlatım + evrensel duygular = yüksek retention, yüksek büyüme ve ölçeklenebilir bir içerik modeli. Bu format, karmaşık animasyonlara ihtiyaç duymadan güçlü bir bağ kurar ve izleyici davranışlarını doğrudan hedef alır.

Kişisel YouTube Eğitimim: KANALINI BİLE BEN AÇIYORUM Sıfırdan kâra, adım adım ilerliyoruz — kazanana kadar yanındayım!
https://www.r10.net/youtube/4596468-...anindayim.html

https://www.youtube.com/@thatguytalk