Zehirlenme vakası artmadı hocam. Zehirlenme vakası popüler olduğu için bu tür haberler daha çok yapılmaya başlandı ve bu yüzden sıkça duyar olduk. Zehirlenme vakaları hep vardı sadece haber yapılmıyordu
Medyanın gücü ve olayı budur arkadaşlar. Mesela bugün inşaattan bir işçi kesin düşmüştür. Haberin ilgi ve odak değeri yok. Medya bunu haberleştirmez. Haftaya bir işçinin iş kazası ile ölümü gündem olsun. Medya 1 hafta boyunca ülke genelinde ne kadar iş kazası ve işçi düşümü ile ilgili ölüm olur hepsini haber yapar. Zehirlenmeler 81 ilin her birinde her gün olan şeyler. Lakin şimdi konu ve gündem bu diye hep o haber olur. Enteresan bir durum yok.
Farkında mısınız bilmiyorum bir zehirlenme olunca birkaç farklı yerde de oluyor bir yerde int*har olunca birkaç farklı yerde de oluyor bir yerde çocuk c*nayeti olunca birkaç farklı yerde de oluyor geçen uçak düştü başka yerde de düştü gibi gibi gibi...
Ben de sizin gibi düşünüyordum aslında ama özellikle Fatih'ten haber gelmesi garip gelmişti. Sanırım bu teorilerle hepiniz haklısınız.
Algıda seçicilik gibi oluyor yani bi nevi