Üzgünüm belirtmek zorundayım, konu hakkında hiçbir fikriniz olmadan konuşuyorsunuz bence.
15K TL Türk veri merkezi sektörüne göre hala çok ucuz. Diğer veri merkezlerinde fiyat sıkalası 25-50K TL arası. Dilerseniz fiyat teklifi alıp teyitleyebilirsiniz, bu ücretli değil.
Oransal olarak (%200) yüksek gözükebilir fakat firma piyasaya yakın rakamlara çıkmak istiyor belli. Ama sözleşmeli müşterilerinin kalbini kırmadan orta yol bularak bir yol haritası çizmesi çok iyi olurdu. Ayrıca en baştan yanlış pazarlama stratejisi ile yol aldılar.
Evde barındırmak konusuna gelirsek. 42U kabineti eve nereye koyarsınız bilemem. Hadi koydunuz, içini de komple sunucu doldurdunuz. 7/24 tüketim ile elektrik dağıtım şirketinin dikkatini çekecek ve bir süre sonra zorunlu olarak ticari statüsüne alınacaksınız. Kışın camı açar soğutursunuz, elektrikler gidincede Allah kerim.
Avrupada 15k TL ye yani euro vurduğunuz zaman 300-500 rakamlara istediğiniz veri merkezinde, Türkiye'deki network kapasitesinin bir kaç misline barındırabilirsiniz.
Senelerce evimde sunucu barındırdım, yurtdışındada home olarak barındırdım gerekli önlemleri aldığınızda ( amatörce iş yapmazsak ) aylık totalde maliyet emin olun 15k olmuyor.
Burda keriz söğüşlemek dedikleri iş gerçekleşiyor, başka bir şey değil.
Edit : Özür dilerim, kabin kiralama konusuymuş, server barındırma zannettim

Sevgiler.